В мене KDE 4.2 в Konqueror`i пробував зробити подібне. То коли в сусіда загружена ОС Windows а в мене Linux, то ввівши у рядок адреси smb://192.168.0.2/ я бачу його папки.
А от коли і у нього загружена ОС Linux, то написавши smb://192.168.0.2/ я не можу бачити його розшарені папки.
1. пінґ йде нормально між машинами? 2. фаєрвол відкритий на порти самби?3. яка робоча група налаштована в обох самбах?4. яка авторизація в самбі стоїть (user має бути)5. чи відкрита хоча якась шара? якщо так, то спробуйте поставити дозволи гостю
guest account = bester guest ok = Yes
А чому (або звідки) Дебіен вашого сусіда має знати, які спільні папки ваш сусід налаштував у Windows?
[File system] comment = Network disk path = / create mask = 0664 directory mask = 0775
security = user
guest account = besterguest ok = Yes
browseable = yespublic = yes
2. Яку б ви порадили программу для розмов (наушники, мікрофон) в локальній мережі між ОС лінукс.
Щоб бачити папки один одного сервер повинен бути запущений на обох машинах, що з точки зору ресурсів (і безпеки) ніби недоцільно
Щойно нагуглив по першому питанню, що треба ftp сервери ставити. Хотів спитати чи немає простішого способу?
Іван казав, що в них локалка, звідки ви взяли про ADSL або бездротовий - краще нехай він сам скаже.
1 - WinXP може або "всім все", або "нікому нічого". (щодо файлових шар) Для запаролення папок треба серверний Win. Або Samba.