Автор Гілка: Обмін файлами та голосові розмови між ОС Linux  (Прочитано 4805 раз)

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
В мене KDE 4.2 в Konqueror`i пробував зробити подібне. То коли в сусіда загружена ОС Windows а в мене Linux, то ввівши у рядок адреси smb://192.168.0.2/ я бачу його папки.

У вашого сусіда налаштовні спільні папки у Windows, тому, коли ваш сусід завантажує Windows, ці папки можуть бачити Samba-клієнти, такі як Konqueror.

А от коли і у нього загружена ОС Linux, то написавши smb://192.168.0.2/ я не можу бачити його розшарені папки.

А чому (або звідки) Дебіен вашого сусіда має знати, які спільні папки ваш сусід налаштував у Windows?  Тобто вашому сусіду треба налаштувати спільні папки (Samba) і в Дебіен.  Тоді ви їх зможете побачити через samba-клієнт (Konqueror).  Інструкцію я вже наводив: http://www.debianhelp.co.uk/samba.htm

(аналогічна логіка і в зворотній ситуації)
« Змінено: 2009-06-14 21:04:44 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній prinf

• Кореспондент
  • дописів: 119
Цитата
1. пінґ йде нормально між машинами?
2. фаєрвол відкритий на порти самби?
3. яка робоча група налаштована в обох самбах?
4. яка авторизація в самбі стоїть (user має бути)
5. чи відкрита хоча якась шара? якщо так, то спробуйте поставити дозволи гостю
1. йде
2. відкритий
3. workgroup
4. аторизації як такої немає, клієнт заходить як гість, а гість має права користувача під яким я сиджу
Цитата
     guest account = bester
      guest ok = Yes
5. звичайно, на обох машинах є розшарені папки.

Цитата
А чому (або звідки) Дебіен вашого сусіда має знати, які спільні папки ваш сусід налаштував у Windows?
Причому тут Windows. У нього також налаштована самба і в smb.conf є такі рядки:
Цитата
[File system]
      comment = Network disk
      path = /
      create mask = 0664
      directory mask = 0775
:)

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Поставити в smb.conf:
Цитата
security = user
А цього
Цитата
guest account = bester
guest ok = Yes
взагалі не потрібно. Поставте в опису ресурса:
Цитата
browseable = yes
public = yes

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
2. Яку б ви порадили программу для розмов (наушники, мікрофон) в локальній мережі між ОС лінукс.
Asterisk поставте на одному із Linux компів. А далі все дуже гарно і цікаво.
З.І.: дивіться в сторону SIP-протоколу.
« Змінено: 2009-06-19 16:47:39 від body »
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній prinf

• Кореспондент
Дуже дякую всім за допомогу перше питання вирішене  :)
Берусь за друге, думаю порада Вуйка з полонини допоможе.

Відсутній skier

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
  • Kubuntu 9.10
Ти бачиш папки Windows товариша (як і навпаки) тому, що у вас обох стоїть samba-client, який, переважно, ставиться за замовчуванням у дистрибутивах.
Щоб ви обоє бачили папки один одного - потрібно надати доступ до цих папок.У Linux це не робиться проставлянням галочок. Потрібно запустити відповідну службу, яка буде це робити. Бачу, що ви це хочете зробити за допомогою  samba-server і налаштувати доступ. Щоб бачити папки один одного сервер повинен бути запущений на обох машинах, що з точки зору ресурсів (і безпеки) ніби недоцільно, але тобі вирішувати.
Стандартне вирішення для внутрішньої (бажано провідної) мережі - на одну машину(яка буде сервером) ставиться NFS-server і там зберігаються файли. З’єднання з допомогою NFS-client.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Щоб бачити папки один одного сервер повинен бути запущений на обох машинах, що з точки зору ресурсів (і безпеки) ніби недоцільно
Та не сказав-би, що samba чи NFS сервери тягнуть так багато ресурсів, принаймні на більш-менш сучасній машині це буде непомітно. Та-й чим це небезпечно в домашньому середовищі?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній kalina

• Дописувач
  • **
  • дописів: 57
Щойно нагуглив по першому питанню, що треба ftp сервери ставити. Хотів спитати чи немає простішого способу?

В mc:

F9 -> Зв'язок через shell -> вказати user@адреса_іншої_ машини -> маєте на панелі файлову систему іншої машини з правами вказаного юзера. На цільовій машині має бути запущений сервіс sshd.
Щонайменше на перший час (поки не освоїтеся з роботою в Linux-мережі) - вистачить.

Відсутній skier

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
  • Kubuntu 9.10
2OWL: В них може бути ADSL або бездротовий. І при налаштуваннях "всім все" (а вони його і зроблять для початку) по їхніх ресурсах всі будуть лазити.
Сам, деколи, як гляну smbtree у ADSL, то страшно робиться.
Івану:це я не для того, щоб тебе полякати. Якщо ти вже сидів у Win з поганим налаштування спільного доступу, то і так вже всі (кому цікаво) все бачили  :)  Я на перспективу

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
1 - WinXP може або "всім все", або "нікому нічого". (щодо файлових шар) Для запаролення папок треба серверний Win. Або Samba.
2 - В Samba є SWAT - веб-пика, що дозволяє просто керувати шарами. Сам юзав. І нею можна відразу зробити правильні налаштування.
3 - Іван казав, що в них локалка, звідки ви взяли про ADSL або бездротовий - краще нехай він сам скаже.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній prinf

• Кореспондент
Дякую звичайно, але я ж писав, що перше питання вирішене, тобто обмін файлами налаштовано через самбу (рішення виявилося досить просте, підправити smb.conf)
Цитата
Іван казав, що в них локалка, звідки ви взяли про ADSL або бездротовий - краще нехай він сам скаже.
У нас локальна мережа з трьох комп’ютерів, від комутатора до кожного ПК протянуто виту пару (UTP кабель) :)

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
1 - WinXP може або "всім все", або "нікому нічого". (щодо файлових шар) Для запаролення папок треба серверний Win. Або Samba.

Не буду вдаватися в технічні деталі, але як забрати галочку з check-box "Enable simple file sharing" в Folder options  - то відкриваються нові можливості і не тільки в розшарюванні файлів, а ще й в налаштуванні прав доступу до файлів. Абсолютно ніякої різниці із серверним Win.
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy