Автор Гілка: menu bars зникли в багатьох applications'ах  (Прочитано 7049 раз)

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Re: menu bars зникли в багатьох applications'ах
« Відповідей #15 : 2009-07-10 02:11:18 »
От одного не розумію: якого біса гном кладе свої налаштування у кореневий каталог.....
А куди слід?
Існують стандарти. І FHS вимагає, щоб програми зберігали файли налаштувань в домашній теці користувача.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #16 : 2009-07-10 02:25:58 »
Існують стандарти. І FHS вимагає, щоб програми зберігали файли налаштувань в домашній теці користувача.
Даруйте, а хто їх порушує? У мене таке враження, що я щось прогавив у цій темі... :-?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #17 : 2009-07-10 02:39:19 »
От одного не розумію: якого біса гном кладе свої налаштування у кореневий каталог.....
А куди слід?
ви про що взагалі? Re помилився, вказавши видалити папку /.gnome2 (якої не існує) замість ~/.gnome2.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #18 : 2009-07-10 03:34:24 »
Re помилився, вказавши видалити папку /.gnome2 (якої не існує) замість ~/.gnome2.
:o Я помилився, але в тому, що замість варіанта -f треба було -r. Я щось геть тут нічого не розумію. Навіщо ці всілякі «~»? Невже коли Ви заходите в консоль і набираєте pwd, то вивід команди показує /?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #19 : 2009-07-10 05:47:58 »
Навіщо ці всілякі <<~>>? Невже коли Ви заходите в консоль і набираєте pwd, то вивід команди показує /?
Угу, і якщо ви зайдете як рут, і наберете відому команду, яку не можна називати, то вона вилучить вміст домівки рута? Тоді вже або просто
.gnome2
або
./.gnome2

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3809
  • Програміст
« Відповідей #20 : 2009-07-10 10:40:52 »
Re помилився, вказавши видалити папку /.gnome2 (якої не існує) замість ~/.gnome2.
:o Я помилився, але в тому, що замість варіанта -f треба було -r. Я щось геть тут нічого не розумію. Навіщо ці всілякі «~»? Невже коли Ви заходите в консоль і набираєте pwd, то вивід команди показує /?

Якщо у вас консоль завжди показує "~", то ви - не лінуксоїд. :-)
У мене їх багато, і вони мають різні шляхи. Крім того, термінал (gnome-terminal) відкриває нову консоль з тим же ж шляхом, що і у попередньої консолі.
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #21 : 2009-07-10 11:22:25 »
коротше, юзайте mc. я завжди його юзаю для видалення файлів, щоб не помилитися випадково рисочкою і т.п.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній dmtr

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
« Відповідей #22 : 2009-07-10 16:50:17 »
2 Re.: уважніше з кодом, бо нуби його не аналізують, ще проклянуть ;)

<i>нуби</i> можуть бути недостатньо experienced, але це не значить, що вони автоматично тупі.

видалення .gnome2 не вирішило проблему, більше того навіть не зкинуло більшість налаштувань. oh well, спробую реінсталл гнома.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #23 : 2009-07-10 17:39:11 »
видалення .gnome2 не вирішило проблему, більше того навіть не зкинуло більшість налаштувань. oh well, спробую реінсталл гнома.
Ви впевнені, що їх вилучили?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #24 : 2009-07-10 18:02:06 »

<i>нуби</i> можуть бути недостатньо experienced, але це не значить, що вони автоматично тупі.

реінстал вам не поможе. ми ж з’ясували, що проблема в налаштуваннях користувача, а реінстал ґнома не вбиває конфіги його :)
ага, ще .gconf теж видалити спробуйте, здається, решта налаштувань саме там.

якщо і це не допоможе, ну тоді взагалі грохніть (забекапте) усі каталоги типу ~/.*.
« Змінено: 2009-07-10 18:03:23 від noddeat »

Відсутній Sidius

• Кореспондент
  • дописів: 159
  • Pew Pew
« Відповідей #25 : 2009-07-10 18:05:28 »

реінстал вам не поможе. ми ж з’ясували, що проблема в налаштуваннях користувача, а реінстал ґнома не вбиває конфіги його :)
ага, ще .gconf теж видалити спробуйте, здається, решта налаштувань саме там.

якщо і це не допоможе, ну тоді взагалі грохніть (забекапте) усі каталоги типу ~/.*.

в .gconf багато програм тримають свої налаштування. Може краще спробувати прибрати звідти все, що починається на gnome-?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #26 : 2009-07-10 18:20:22 »
Цитата
в .gconf багато програм тримають свої налаштування. Може краще спробувати прибрати звідти все, що починається на gnome-?
ну, краще — забекапити, а потім потрохи повертати старі файли, аж поки не виявиться «винуватець».

Відсутній dmtr

• Новачок
  • *
« Відповідей #27 : 2009-07-10 18:44:30 »
поставив KDE )))

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #28 : 2009-07-10 20:41:42 »
поставив KDE )))
4, я сподіваюсь?  ;D

Відсутній dmtr

• Новачок
  • *
« Відповідей #29 : 2009-07-10 21:00:43 »
поставив KDE )))
4, я сподіваюсь?  ;D

само собою))
можна, звичайно, було під іншого юзера переналаштуватися швидко, але якщо баг був один раз і непофіксений, то не факт шо так само вдруге не вилізе.