Завдячуючи Олександру Кравчуку, тепер і я зміг нарешті "скуштувати" цей славнозвісний Debian 8-)
Опишу перші враження.
Ну, по-перше звісно ж інталятор. Не в образу буде сказано, але найгірший з усіх мною спробуваних... Заплутаний і незрозумілий інтуїтивно. Відсутність початкових налаштувань обладнання взагалі "вбиває"
Перевірка цілісності носіїв проходить страшенно довго, мабуть тому, що перевіряється контрольна сума кожного файлу, а не образа в цілому (який в тому смисл, незрозуміло :-/).
Немає чіткого списку розділів для установки завантажувача, від чого мені доводилося перезапускати інталяцію, щоб прочитати заново, як саме позначає система розділи вінта.
Відсутні налаштування самого завантажувача, такі як наприклад час показу завантажувального меню, а встановлював я цей параметр вже потім вручну.
Сама установка триває страшенно довго. Якщо я раніше наводив в якості переваги Лінукса над Вікнами швидкість інталяції, то у випадку з Дебіаном цього аж ніяк не скажеш (на жаль).
Ще я й досі не зміг підключитися до інету
, що взагалі жахливо!!! Бо приміром на SUSE таке підключення налаштовується вже під час інсталяції.
Файл /etc/resolve.conf чомусь названий /etc/resolveconf (без крапки). Я спробував якось його перейменувати й видалив ненароком...
Потім почав шукати з якого пакунка б його можна витягнути, але команда apt-file update чомусь не спрацьовує й викидає помилку... Може підкажете, з якого пакунка той файл витягнути? Або поділіться зі мною тим файлом. Бо інет без нього мабуть і не запрацює, а переустановлювати заново систему заради одного файлика щось не хочеться...
Але відмічу й позитивні моменти, що мені сподобалися.
Найбільше мені сподобалося те, що при першому запуску KDE стартує майстер початкового налаштування стільниці. Це без сумніву круто!
Ще система працює досить легко, звук не переклинюється, так як це спостерігається в SUSE.
Позитивним звісно є й те, що вже відразу після установки можна слухати будь-яку музику й переглядати фільми, а не паритися ще з установкою всіляких там кодеків.
Ще позитивним є менеджер установки програм, він працює НАБАГАТО!!! шустріше, ніж в SUSE, що теж є неабияким плюсом! 8-)
Ну і величезний набір програм на дисках, а не в мережі, теж для умов діал-апу неабиякий позитив.
От покищо і всі мої враження. Допоможіть тільки інет налаштувати будь ласка!