Автор Гілка: PPPoE troubles  (Прочитано 9081 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: PPPoE troubles
« Відповідей #15 : 2009-05-25 13:24:36 »
Та наврядчи фільтрує. Відколи він стоїть - скільки заліза по мережі мінялося. Лінукс - лише на власному ноутбуці.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #16 : 2009-05-25 22:40:24 »
Питання де взяти пакети PPPoE для - для убунти? - замовляв джиск на опенсорс - але пакетів в ньому немає.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #17 : 2009-05-26 07:59:24 »
apt-cache search pppoe нічого не каже? А скільки у вас дисків? Можна взагалі-то під'єднатися до віддаленого репозиторію, якщо маєте таку можливість.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Анонім

• Гість
« Відповідей #18 : 2009-05-27 11:23:50 »
А можна окремо викачати - якщо дасте адресу репозиторію так і зроблю - правда в мандріви пакетів з назвою pppoe  - було багато але думаю розберуся.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #19 : 2009-06-01 08:09:24 »
А можна окремо викачати - якщо дасте адресу репозиторію так і зроблю - правда в мандріви пакетів з назвою pppoe  - було багато але думаю розберуся.
Дайте адресу репозиторію - буду в клубі викачувати пакети.

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #20 : 2009-06-02 11:34:31 »
Питання де взяти пакети PPPoE для - для убунти? - замовляв джиск на опенсорс - але пакетів в ньому немає.
Вони у стандартну збірку входять. По пам'яті, здається, pppoeconf називається.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #21 : 2009-06-05 13:44:21 »
Значить завантажу диск новіший.
Дякую.

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #22 : 2009-06-09 10:46:15 »
Значить завантажу диск новіший.
Дякую.
Перепрошую, може й ні. Смутно пригадую, що була така проблема. Та мене тоді врятувало те, що маю 4 диски Debian.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #23 : 2010-01-29 13:25:56 »
Набрид вже гуглю, намагаючись підклбчити ноут до робочого інтернету. Ось який це з'єднання має вигляд в офтопі:
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній skier

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
  • Kubuntu 9.10
« Відповідей #24 : 2010-01-30 08:48:20 »
1. У файлі /etc/network/interfases (у вас ubuntu) забити символами # пару стрічок, що стосуються dsl-provider. Таким чином отримаємо чистий ethernet.
2. Перезапустити eth інтерфейс.
3. Пропінгувати шлюз.
4. Пропігувати DSL сервер провайдера (повинні його знати). Якщо пінгується, то шлюз в режимі роутера і вам не потрібно на вашому комп’ютері pppoe.
Подальші дії залежать від попередніх.

Відсутній skier

• Новачок
  • *
  • Kubuntu 9.10
« Відповідей #25 : 2010-01-30 08:52:21 »
Взагалі-то добре почати з команди ifconfig і показати її вивід.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #26 : 2010-01-30 22:03:19 »
1. У файлі /etc/network/interfases
Немає такого.  :)
Подальші дії залежать від попередніх.
Один маленький нюанс - повідомлення, на яке ви відповіли, не є першим в цій гілці, почитайте попередні сторінки, там описані мої спроби під’єднатися та ситуація.
Справа у тім, що те, що ви назвали шлюзом, і є DSL сервером. Воно не у провайдера (хоча, в нього свій є теж), а у нас. Зв’язок із ним - через звичайну локальну мережу.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній skier

• Новачок
  • *
  • Kubuntu 9.10
« Відповідей #27 : 2010-01-31 10:45:43 »
Дуже перепрошую. Напевне о ці годині ще не зовсім прокинувся, тому п.4 у моєму повідомленні слід читати як "пропінгувати DNS-сервер провайдера". Крім того у файл називається /etc/network/interfeces
Суть моїх попередніх порад в наступному:
1. Дізнатись, чи є у нас з’єднання зі шлюзом (чи DSL-сервером, якщо хочете). Для цього і виключаємо pppoe, робимо чистий ethernet і пінгуємо шлюз : ping 178.28.88.1. Якщо є зв’язок - йдемо далі.
2. Потрібно перевірити з’єднання з машиною за шлюзом. Для цього потрібно пропінгувати адресу, яка нам відома. Провайдер видає адреси своїх DNS-серверів, тому їх найлегше (можете будь-який вам відомий інший, який відповідає на ping). Все ще по чистому ethernet робимо ping ???.???.???.??? - де ???.???.???.??? відома Вам адреса. І тільки після цього робимо висновки.
Варіантів декілька:
 а) якщо пакети проходять - розбираємось з налаштуваннями мережі (файл /etc/network/interfeces плюс програма керування з’єднаннями, яка у Вас вже встановлена і на даний час працює (напр. щось з knetwork-manager -ів, чи wicd, чи ще щось);
 б) шлюз не пропускає(фільтрує) ваші пакети. Тоді просимо адміністратора надати доступ;
 в) шлюз працює в режимі моста. Все попереднє сказане мною стосується роботи шлюзу в режимі роутера (я просто думаю, що так і є) в якому він займається pppoe з’єднанням. І тільки в цьому випадку ми починаємо шукати пакети pppoe для вашої системи, їх встановлювати і конфігурувати.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #28 : 2010-01-31 13:52:53 »
Гм. Wake up, mr. Freeman.
Ще раз - те, що ви назвали шлюзом - то є PPPoE сервер, який роздає інтернет в обмін на логін та пароль. Просто так він за межі локальної мережі не пропускає. Робилася ця штука ще тоді, коли інтернет був лімітований та дорогий, тому рахує трафік на кожний акаунт. Зв’язок з ним по чистому езернету безумово є - він то в нашій мережі. Адміністратора в нього немає - його колись давно налаштували на замовлення і відтоді працює без втручання. Є людина, що відповідальна за поповненн трафіку, але вона працює з веб-пикою і в сам сервер не влазить.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній skier

• Новачок
  • *
  • Kubuntu 9.10
« Відповідей #29 : 2010-01-31 16:56:20 »
Нарешті !!!
Нарешті з’ясували, що те що ви всі пообзивали калькулятором 2003р.(та ін.) виконує свої функції і не пропускає за межі локальної мережі. Тому і почати слід з того, щоб Вам дозволили вийти за межі мережі. Найпростіший і перший крок - подивитись адрес, який у Вас був на win-машині і спробувати його на лінукс-машині. Може там просто фільтр по адресу.
А pppoe поки залишимо в спокої.