Автор Гілка: Комп’ютер підвисає, тормозить при роботі з HDD  (Прочитано 2510 раз)

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Поки що всі ядра з якими я тикався, можливо у вас машина потужніша
Залежить не від потужності машини, а від кількості пам'яті. Тобто вам треба просто не використовувати swap.

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
дякую. Постараюсь.

Відсутній case0lc

• Графоман
Ніяких ядер збирати не треба. Якщо у вас стара машина пробуйте підібрати ядро десь до версії 2.6.20, де не має підтримки libata

Відсутній Макс

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
Дякую! Спробую скористатись вашою порадою! От тільки не впевнений , що бубунта 10.04 нормально подружиться з ядром старішим за 2.6.20...

Відсутній case0lc

• Графоман
Тут питання не в ubuntu, а в тому чи ваше "залізо" потягне старе ядро.
Найкраще рішення в цьому випадку, по-моєму, це доставити на машину більше оперативної пам’яті або відмовитись від використання "важких" програм, типу KDE
« Змінено: 2010-06-18 13:06:46 від case0lc »

Відсутній Макс

• Новачок
  • *
Залізо дійсно старе, але я використовую робочий стіл LXDE, віконний менеджер - OpenBox і все літає :) Ну, майже все...
Хочете сказати, що якщо ПК нормальне тягне новіше ядро, то воно може не потягнути старе?

З.І. Я ще хочу спробувати зібрати нове ядро, оптимізоване під мій ПК і з планувальником вводу виводу BFQ (замість СFQ)..

Відсутній Макс

• Новачок
  • *
Поставив ядро 2.6.18. Думав зникне навантаження на ЦП під час копіювання.. Натомість маю чорний екран з шел'ом і напис вище "Gave up waiting for root device. ......... ALERT! /dev/disk/by-uuid/XXXXXXXX does not exist! Droping to a shell."  Хоча насправді диск з таким uuid є.. :(
Як це лікується?

Відсутній case0lc

• Графоман
Треба fstab виправляти, системи uuid, напевно, в старому ядрі немає
Цитата
Хочете сказати, що якщо ПК нормальне тягне новіше ядро, то воно може не потягнути старе?
Драйвери на нове "залізо" можуть бути відсутні
Цитата
Я ще хочу спробувати зібрати нове ядро, оптимізоване під мій ПК і з планувальником вводу виводу BFQ (замість СFQ)
От це, дійсно, треба спробувати, бо розробники ядра дуже вже багато помилок в СFQ допустили. Деколи може трапитись таке, що ядро просто завалюється в своп, це при тому, що частина пам’яті залишається вільною