Автор Гілка: Xubuntu 10.04 -- деградація чи прогрес?  (Прочитано 1543 раз)

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
Спробував систему Xubuntu 10.04.

І в мене виникло питання, Лінукс що, деградує в розвитку?

Промучився півмісяця з налаштуваннями. Не вдалося налаштувати толком жодного обладнання. Ні принтер, ні сканер, ні звук, ні ТВ-тюнер... Навіть браузер не відкриває всіх потрібних сторінок. В Кутімі не працює плагін ВКонтакті... В цю систему навіть OpenOffice не включено відначально!

То де тут прогрес, скажіть мені, в чому? Адже в мене на openSUSE 10.3 все це працює.
openSUSE + KDE

misanthrope

• Гість
Re: Xubuntu 10.04 -- деградація чи прогрес?
« Відповідей #1 : 2010-06-20 22:32:32 »
В Кутімі не працює плагін ВКонтакті...

Все йде за планом. Інші негаразди зроблено щоб це покращення не помітили.

Відсутній Макс

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
« Відповідей #2 : 2010-06-21 01:31:36 »
Не можу з точністю відповісти на ваще питання, оскільки не використовував цю збірку раніше!..
Що хочеться зауважити, так це те, що Xubuntu розвивається як  легка ОС (хоча особливою легкості я не помітив. Краще вже гном ставити) і вона може не містити драйверів для того чи іншого обладнання (особливо нового).

Цитата
І в мене виникло питання, Лінукс що, деградує в розвитку?
Не можу зрозуміти вашої логіки. Xubuntu - це перероблений дистрибутив Debian. Який грунтується на ядрі Лінукс.. Я б сказав навіть збірка. Не подобається - ставте інший! З таким само успіхом, я можу склепати власний дистрибутив! )) І ви, подивившись на нього скажете "Ой, яке страхіття! Лінукс деградує". Навіщо згадувати "незлим тихим словом" розробників ядра, якщо вам не подобається чиясь збірка?

Цитата
В Кутімі не працює плагін ВКонтакті...
- Взагалі я думав, що користувачі даного форуму НОРМАЛЬНІ ЛЮДИ і не користуються соц.мережами :)  
Хай ті, що не сидять Фкантахтє і цим гордяться, мене простять! Для того, щоб запрацював плагін, треба обновити Кутім, бо в оф.репозитаріях він ще з 2009 року, якщо не помиляюсь...  На оф. сайті є посилання на testing репозитарій. Додаємо його в нашу систему. Оновлюємо список пакетів і бачимо диво)) З’явився новий кутім і далось ще декілька пакетів, наприклад qutim-vkontakte-plugin qutim-jaber-plugin... Не буду розповідати що з ними робити! ))) Ще після оновлення можу з’явиись проблема з локаллю, але це дрібниці..

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #3 : 2010-06-24 15:11:31 »
офтопікOff-topic:
вконтакті зручно шукати музику - немає реклами та пошукового спаму, з відео ситуація вже стигла погіршитись.
в принципі музика єдина перевага контакту над іншими сайтами[/color]