дик: pdf2html | html2sql
але я не зовсім розумію навіщо кінцевому користувачеві sql?
а от якщо Ви візьметесь зробити *повноцінний* набір словничків для (q)stardict, то можна про це серйозно поговорити, бо горбуху, яка буде в (q)stardict шукати лише половину слів я робити не хочу, а на справжню роботу часу не вистачає...
...це єдине, що мене дратує.
ну то завжди ж можна написати про це на http://r2u.org.ua/forum, або мені листа, або навіть тут, пощо мовчати і мучитись?
Пощо туди писати, якщо тут є? Спасибі.
Щодо Stardict знайшов цікавий румунський проект. Там використовують базу даних як словник. Не певен, що скрипт sql4dic.py Вам підійде відразу, але його назва говорить сама за себе.
2) оскільки ці словникі мають купу суфіксів, то треба хороший формат, який би дозволяв мати ключові слова для пошуку (xdxf здається підходить)
3) оскільки ці словникі мають купу скорочень і службових слів (по яким ми шукати не хочемо) потрібне додаткове оброблювання
Цитата: DalekiyObriy від 2010-05-25 22:01:422) оскільки ці словникі мають купу суфіксів, то треба хороший формат, який би дозволяв мати ключові слова для пошуку (xdxf здається підходить)Тоді виникає питання: Ваш словник якось розрізняє ці суфікси від несуфіксів?
замшевый
Цитата: DalekiyObriy від 2010-05-26 14:23:25замшевыйДаруйте, але, напевно, я сліпий: де там вказано суфікс? :-/
Можливо я не так висловився, йдеться про пошук слів, які вказано лише суфіксом, як от «-шевый», який в пошуку розпізнається, як «плюшевий» (суфікс тут не в граматичному сенсі а в більш загальному - закінчення слова).
Цитата: DalekiyObriy від 2010-05-26 17:20:44Можливо я не так висловився, йдеться про пошук слів, які вказано лише суфіксом, як от «-шевый», який в пошуку розпізнається, як «плюшевий» (суфікс тут не в граматичному сенсі а в більш загальному - закінчення слова).Збагнув. І за яким алгоритмом воно його знаходить? Я так зрозумів, що це не для кожної статті дописана окрема «милиця», так?