Автор Гілка: Питання емігранта. Ман по українські (рус).  (Прочитано 1908 раз)

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • дописів: 75
  • Debian GNU/Linux
Питання полягає в наступному. Я вирішив мігрувати з ОС Linux Fedora 8 на Debian Etch. Мене цікавить чи є переклад ман сторінок на українську мову. Якщо є, на стільки процентів вони перекладені (процентне співідношення перекланених до не перекладених). Чи включені вони в дистрибутив який складається з трьох DVD дисків що розповсюджуються з Lafox.net. Заранні дякую.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Я вирішив мігрувати з ОС Linux Fedora 8 на Debian Etch.
А чому Etch? Він застарілий, наразі стабільна гілка Lenny і ось нею скоро-скоро стане Squeeze.
Власне, є пакунок doc-debian-uk, виробництва пана borman'a, що містить дещо корисної документації українською.
Google каже, що із наявного на Lafox'i цей пакунок є в Lenny та Squeeze на першому DVD. В Etch немає.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Якщо мене не обдурив aptitude, то українських манів в Debian нема, але їх можна завантажити тут і встановити.

А чому ви вирішили переходити на старий стабільний реліз, а не на новий (lenny)?  Etch вже не підтримується з лютого цього року.  Я б взагалі радив дочекатися виходу squeeze, який вже заморозили.  Якщо ж міграція невідкладна, то подивіться на список критичних помилок в squeeze і, якщо нічого не лякає, встановлюйте його не очікуючи реліза.  Таким чином ви зекономите собі оновлення через декілька місяців, коли squeeze стане стабільною гілкою.
Best regards,
nickat

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Власне, є пакунок doc-debian-uk,

doc-debian-uk і в lenny і в squeeze той самий, і містить лише Debian-FAQ (не певний, що останню версію).
Best regards,
nickat

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
Я вибрав дещо застарілу весію стабільної гілки, через те що я не знаю напевне, як поведе себе більш нова в плані швидкодії на моєму комп'ютері. В мене Pentium IV 2.4 GHz HT, 2Gb DDR, Ati Radeon 9800 pro, Segete SATA 320Gb, DFI 865PE.

Відсутній piktor

• Видавець
Тільки не Segete, а Seagate.  :) Чи це як кросівки abibas?
Нормальний у вас комп'ютер, принаймні з точки зору сучасного Debian. Просто не ставте всього підряд, а лише те, що вам необхідне. За KDE 4 я десь поруч писав.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
Вибачаюсь, Опечатьавсь :). Я читав про установку базової системи, а потім установки Гуї і необхідних додаткових програм. Щодо кедів, то я більший прихильник гнома :), не знаю чому, але кеди мені чимось нагадують всім відому систему (не знаю, але звик вже до гнома і змінювати його не хочу). Це було сказано не в образу користувачів KDE, їхній вибір я теж поважаю. Як кажуть, на смак і колір .... :)

Відсутній piktor

• Видавець
Як кажуть, на смак і колір .... :)
Та тут ніхто не сперечається.  :)
А з приводу нагадування відомої системи - лікується походом на kde-look.org (gnome-look.org), стягуванням звідти тем оформлення, значків та шпалер. KDE4 дозволяють навіть браузер не запускати - просто тиснемо кнопку "Отримати нові шпалери" (значки, теми, інше), переглядаємо мініатюри, тиснемо "Встановити" і користуємося.
Зразочки дивіться у розділі "Галерея" - гілки "KDE - це гарно" та "Гарний Gnome".
Хоча, як на мене, коли з'явилися четверті кеди, вони, з типовою темою оформлення, справді (на мою думку) нагадували вісту. Але коли з'явилася Win 7 та KDE 4.2.x - враження було цілком протилежне.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
Якщо ж міграція невідкладна, то подивіться на список критичних помилок в squeeze і, якщо нічого не лякає, встановлюйте його не очікуючи реліза.

Ось власне й через те я запитував про українізацію манів. Англійським я володію дуже погано (більш німецьким). Мені просто буває іноді важко розібратися з перекладом англійської документації (дякую вчителям німецької, яка мені не пригодилась  >:( )

Відсутній OAntey

• Дописувач
  • **
  • Debian GNU/Linux
В мене ще виникло таке питання, ніхто часом не знає, сервер Lafox.Net упав чи що, щось не можу ніяк зайти на нього первірити замовлення. Вже другий день така байда. Чи то тільки в мене чомусь така проблема?

Відсутній piktor

• Видавець
Гм. І гугл мовчить з цього приводу. Діставайте із його кеша головну сторінку їх сайта і телефонуйте.  :)
« Змінено: 2010-08-15 23:36:25 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.