Автор Гілка: Чому Debian не 'бачить' операційної системи.....?  (Прочитано 1113 раз)

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
Чому інсталятор Debian не бачить операційної системи. вже встановленої на жорсткому диску? Перший раз встановлюючи Debian на жорсткий диск не звернув уваги на те, що два розділи (OpenSuse) мають мітки і інсталер не 'побачив' вказану операційку - понівечив одну ОС і сам всановився так, якщо встановився!?, що не запускався
Встановлюючи вдруге, я попередньо видалив мітки з цих розділів, але інсталер все одно їх не бачить.

Як вирішити цю проблему?
Чи можна встновити lilo в розділ ЖД, на якому знаходиться диск С (Віндовс)? Чи в розділ де знаходиться корневий кат.  Debian?
« Змінено: 2010-09-02 17:50:59 від Re. »

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Як вирішити цю проблему?
Встановити GRUB у MBR, налаштувати GRUB вручну.

Чи можна встновити lilo в розділ ЖД, на якому знаходиться диск С (Віндовс)? Чи в розділ де знаходиться корневий кат.  Debian?
Можна, але навіщо?
Best regards,
nickat

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
В котрий раз вам кажу - поставте або під віндою, або під наявним лінуксом VirtualBox і ставте під ним Debian для дослідів скільки завгодно. Розберетеся - будете ставити на реальну машину. Шкода, але з вашого опису я (та і інші, напевне, теж) не можу відтворити природу проблеми, оскільки в мене особисто Debian ставиться на ура, бачить всі інші ОС, у тому числі вінду і нічого не нівечить, при чому ніяких шаманських неймовірних прийомів для цього не робиться.
Ну і, нарешті, почитайте правила форуму, особливо п. 3., бо буде знову Лисовенко кричати, що модератор щемить початківців.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній fooser

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
У опенсусе наскільки я в курсі досить спеціфічні ключі запуску ядра у завантажувачі. Отже простіше було б подивитись на опенсусівський lilo.conf і потім їх скопіювати у дебіановський конфіг grub.
0_o

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
Щодо VirtualBox ми ще поспілкуємся, надіюсь :) А Debian я встановив вищеописаним способом. Перед цим видалив мітки на двх розділах  і стер інформацію з резевних роділів ЖД: залишки ОС, якими раніше користувався і все пройшло як по маслу. Думаю, що саме це дезорінтувало інсталятор Debian.
Дякую, ви не потратили свій час даремно.