колись теж був прив"язаний до мак-адреси і теж її довелося змінювати...робив це у Мандріві, тому команди можуть відрізнятися...1) # service network stop # ifconfig eth0 hw ether 00:00:00:00:00:01 (для прикладу) # service network start2) у файлі /etc/rc.d/rc.local (знову ж таки, шлях може відрізнятися) дописував: ifconfig eth0 hw ether 00:00:00:00:00:013) у файлі /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 (теж може лежати у іншому місці) дописував: MACADDR=00:00:00:00:00:01
Можу сказати одне. Коли ви знімаєте галочку то менеджер вимикає інтерфейс, а потім піднімає. При цьому ваш скрипт уже не завантажується. Для того щоб у вас все працювало при вимкненні/ввімкненні мережі із Менеджера потрібно команду зміни Мак прописати в скрипт ініціалізації мережі. Як це зробити в бубунту не знаю, тому не буду нічого радити. На рахунок 9 версії, скоріш за все в ній Нет менеджер просто фізично не вимикає інтерфей. Це все що могло прийти в мою голову.
#!/bin/shDEV="eth0"MAC="02:b8:14:8c:75:3e"if [ \( "$1" = "$DEV" \) -a \( "$2" = "up" \) ]; then ip link set "$DEV" address "$MAC"fi
створіть файл/etc/NetworkManager/dispatcher.d/98macchangerіз таким вмістомКод: [Вибрати]#!/bin/shDEV="eth0"MAC="02:b8:14:8c:75:3e"if [ \( "$1" = "$DEV" \) -a \( "$2" = "up" \) ]; then ip link set "$DEV" address "$MAC"fiВстановіть змінні DEV та MAC, як вам потрібно.Зробіть файл виконуванимsudo chmod a+x /etc/NetworkManager/dispatcher.d/98macchangerТепер кожного разу, коли NetworkManager буде підіймати вказаний інтерфейс, адреса буде змінюватися на вказану.