Намагаюся написати пайтонівську програмку, щоб робила словник у форматі XDXF з посиланнями, тому більшість змін, що пропонуються суто косметичні (без них працює криво... чи то я такий програміст?)
<dymanic storage allocation (DSA) = див. dynamic(al) memory allocation>dynamic storage allocation (DSA) = див. dynamic(al) memory allocation(загалом, у мене виникла досить серйозна проблема з програмуванням цього ось "dynamic(al)". Погано, що є подібні визначення, адже, навряд чи хто шукатиме саме "dynamic(al)", здається шукатимуть саме "dynamic" або "dynamical". Може розбити подібні статті на пари: з і без суфікса?)
Трохи позапланового:ill-conditioned problem = некоректна задача [4](на мене рецензент нещодавно наїхав (справедливо) з формулюванням саме "ill-posed problem". Чи не вважаєте Ви, що його також можна внести до словника з цим перекладом?)
information retrieval language = інформацієпошукова мова [4]information retrieval problem = інформацієпошукова задача [4]information retrieval system = інформацієпошукова система [4](а чому не можна так, як усі говорять: "задача з пошуку інформації" і далі..?)
in order for, in order that, in order to = для того, щоб [4](три статті?)
internet = міжсітьовий [4](наче Ви писали, що прибрали "сітьовий"?)
intervening space = розділяльний пробіл [4](розмежувальний?)
inversion = інверсування [4](інвертування?)
inversion = обернений перетвір [4](все-таки я не розумію цієї фанатичної відданості "перетвору"... Зворотне перетворення?)
я так розумію, перетвір - результат, перетворення - дія
Цитатая так розумію, перетвір - результат, перетворення - діяНу, загалом, так. Але те, що у словнику фігурує за назвою "обернений перетвір", насправді і є операцією, що робить з образу (результату перетворення) оригінал (початкове значення, функцію або інше), а те значення, що Ви йому приписали, у математиці зазвичай називають "оригінал". Здається написав більш-менш незрозуміло...
program error-correcting = помилка в програмі [4]( виправлення помилок у програмі?)
proof copy = копія на вичитування (P)proof copy = копія на коректуру (P)(коректурний екземпляр?)