Автор Гілка: File name too long  (Прочитано 990 раз)

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
File name too long
« : 2012-01-27 17:05:20 »
Таку помилку почав отримувати починаючи з осіннього релізу ubuntu. Хоча суть зрозуміла - обмеження довжини назви файлу в 256 символів, але не зрозуміла поведінка системи. Чому я раніше не отримував такого повідомлення, а при спробі перенесення файлів в нову систему, після зміни файлової системи з ext3 на ext4,  на ті ж самі місця, виявив, що досить велику їх кількість перенести неможливо! Рішення просте - перейменувати "багові" файли. Але що робити з закодованими файми, що бути створені за допомогою Cryptkeeper?

UPD №1

Експериментальним шляхом виявив, що максимальна довжина назви файлу 143 символи, не зважаючи на загальний шлях до файлу. У моєму ж випадку Cryptkeeper створив файл з довжиною назви 174 символи.

UPD №2

Поекспериментувавши ще, виявив, що все ж максимальна довжина файла - 255+1 символів, притому не зважаючи на загальну довжину до файлу. Й ось я зрозумів, що напевно обмеження на довжину назви файлу в 143 символи домашньому каталозі пов'язано з використанням вбудованої системи кодування домашнього калогу... ось таку свиню підклав сам собі  :)

ps: Чи правильно я пам'ятаю, що у Windows довжина назви файлу 255+1 включає в себе й шлях до цього файлу?
« Змінено: 2012-01-27 19:14:54 від MFX »