Автор Гілка: Допоможіть налаштувати відеокарту  (Прочитано 4440 раз)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
стоїть Убунту 11.10, відеокарта GeForce FX 5200, драйвери до неї 173.14.31. Ніби все нормально, але от компіз не хоче працювати, відео жахливо працює, кадри ламаються на будь-яких плеєрах, навіть не знаю що зробити
« Змінено: 2011-11-19 19:55:55 від topinambur88 »

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
Re: Допоможіть налаштувати відеокарту
« Відповідей #1 : 2011-11-19 20:16:18 »
З чого ви зробили висновое що драйвери встановлено?

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #2 : 2011-11-19 21:03:25 »
з того, що я їх встановлював.

Інше діло, що можливо драйвер й не працює, бо пише шо активований, але не задіяний.

« Змінено: 2011-11-20 18:36:24 від topinambur88 »

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #3 : 2011-11-21 09:17:22 »
ну то як, невже ніхто не знає як налаштувати відеокарту під Убунту

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
« Відповідей #4 : 2011-11-21 09:27:42 »
Я все життя качав драйвери із сайту NVIDIA і все працювало.
Спробуйте встановити вручну.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #5 : 2011-11-26 09:15:48 »
 поясніть мені яка користь з даного сайту якщо тут не можуть допомогти у вирішенні елементарних питань? Невже ніхто не знає як налаштувати відеокарту на убунту? Я вражений

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2011-11-26 11:59:56 »
поясніть мені яка користь з даного сайту якщо тут не можуть допомогти у вирішенні елементарних питань? Невже ніхто не знає як налаштувати відеокарту на убунту? Я вражений
Ваша відеокартка несумісна з новою Ubuntu (точніше з ядром чи графічним сервером нової версії). Поверніться до попередньої версії дистрибутива. Оновлення програм можна встановити зі сторонніх сховищ.

Напишіть повідомлення про ваду на bugs.ubuntu.com. Вам можуть надати допомогу.

Створіть питання на http://askubuntu.com/ . Там ви можете знайти активних користувачів дистрибутива, які можуть допомогти вам.

//Ні разу не користувач Ubuntu. Проблеми Ubuntu не дуже цікавлять.

Edit:
Оновлення. Звідси:
Цитата
There is currently a bug that /usr/lib32/libGL.so, /usr/lib32/libGL.so.1 and /usr/lib32/libGL.so.1.2 are pointing to the libGL files in the mesa subfolder but they should point to the libGL files in the nvidia-current subfolder.
Висновок: вада у дистрибутиві. Драйвери включено до «чорного» списку Unity. Розробники, як завжди, на висоті.  ;D Поміняйте символічні посилання. Виключіть драйвери з «чорного» списку (настанови можна знайти за посиланням, наведеним вище).
« Змінено: 2011-11-26 12:13:46 від yurchor »
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

r00t x

• Гість

Відсутній Slavko

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
« Відповідей #8 : 2012-02-08 14:11:19 »
змушений був замінити свій старенький crt 17" на сучасний 21.5". Все наче запрацювало нормально, нічого не перевстановлював, конфігурацій ніяких не змінював. Проблема тільки одна - при перегляді відео на динамічних сценах з’являються (чи може просто стають видними) артефакти у вигляді численних горизонтальних рисок/подряпин... заскрінити їх не виходить.
Відео вбудоване radeonhd 4250. Драйвер пропрієтарний із репозиторія non-free Debian Stable. Мо хто що порадить?..

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2012-02-08 14:17:07 »
змушений був замінити свій старенький crt 17" на сучасний 21.5". Все наче запрацювало нормально, нічого не перевстановлював, конфігурацій ніяких не змінював. Проблема тільки одна - при перегляді відео на динамічних сценах з’являються (чи може просто стають видними) артефакти у вигляді численних горизонтальних рисок/подряпин... заскрінити їх не виходить.
Відео вбудоване radeonhd 4250. Драйвер пропрієтарний із репозиторія non-free Debian Stable. Мо хто що порадить?..
Спробуйте змінити режим показу відео з OpenGL на XV або навпаки. Спробуйте увімкнути compiz. Спробуйте увімкнути вертикальну синхронізацію.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній Slavko

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
« Відповідей #10 : 2012-02-08 19:50:39 »
В OpenGL деякі режими виводу показали себе більш-менш нормально на авішках, але mkv почали гальмувати.. Опція "чекати вертикальної синхронізації" викручена на максимум дала певні резульати, але і гальмувати стало відчутно.
Мабуть треба буде купувати відеокарту зеленого бренду, зрештою так і планувалось, вбудоване відео планувалось як тимчасове :)