Автор Гілка: Як найкраще перевстановити Xubuntu  (Прочитано 2874 раз)

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
Проблема в тому, що розділ всього один, як найкраще перевстановити ОС щоб зберегти данні?

idontremember

• Гість
Re: Як найкраще перевстановити Xubuntu
« Відповідей #1 : 2013-05-13 00:45:01 »
? заархівувати на інший диск І на флешку.

---
А як це розділ один? Тільки корінь і все?
---
Мабуть ви хочете і деякі системні налаштування зберегти? А чому ви перевстановлюєте (знову)?

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #2 : 2013-05-13 12:26:22 »
не знову а вперше, ще не переставляв, просто деякі глюки лишились після моєї епопеї зі шрифтами, _ трей в убунті вирізали :( - хочу стару

Довірив розбивку системі - є корінь та свап - системні налаштування не такі критичні, головне  документи... - тобто домашній каталог, і на жаль скопіювати його я не можу - немає куди

Відсутній f1g4r0

• Кореспондент
  • дописів: 160
  • Vita sine libertate, nihil!
« Відповідей #3 : 2013-05-13 13:13:38 »
не знову а вперше, ще не переставляв, просто деякі глюки лишились після моєї епопеї зі шрифтами, _ трей в убунті вирізали :( - хочу стару

Довірив розбивку системі - є корінь та свап - системні налаштування не такі критичні, головне  документи... - тобто домашній каталог, і на жаль скопіювати його я не можу - немає куди

$Якщо тільки документи формату А4, можете використати дропбокс, тобто завантажити в "захмарний" сервіс. Після перевстановлення системи - звантажити ці скарби назад.

$При бажанні можете "затарити" папку /etc і всі дотфайли з папки /home/djalin і повторити "маневр".
*[ Ніхто крім нас ] *                        //Arch + dwm + SVD

r00t x

• Гість
« Відповідей #4 : 2013-05-13 18:41:07 »
$Якщо тільки документи формату А4, можете використати дропбокс, тобто завантажити в "захмарний" сервіс. Після перевстановлення системи - звантажити ці скарби назад.
ї

Тільки -но те саме хотів попрадити  :)

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #5 : 2013-05-13 22:24:59 »
там всілякого барахла на 250 гіг - власне все що було за  більш ніж 10 років роботи компа - якби це було так просто :) я б не питав - думав може знести каталоги усі крім домашнього й спробувати встановити.. але ж не факт що не затреться
« Змінено: 2013-05-13 22:36:41 від djalin »

idontremember

• Гість
« Відповідей #6 : 2013-05-14 02:55:46 »
... думав може знести каталоги усі крім домашнього й спробувати встановити.. але ж не факт що не затреться
ну якщо так ризикувати, то безпечніше буде якщо ви до початку перевстановлення перейменуєте /home. Але я б так не ризикував (та ще й з бубунтою). Бо вдруг (чи раптово) воно візьме і автоматично форматне всі ваші гіги...

Відсутній f1g4r0

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2013-05-14 14:13:00 »
там всілякого барахла на 250 гіг - власне все що було за  більш ніж 10 років роботи компа - якби це було так просто :) я б не питав - думав може знести каталоги усі крім домашнього й спробувати встановити.. але ж не факт що не затреться

Тоді можете змінити розмір розділу диску. На звільненому місці створити новий розділ для нової системи. Потім Ваш розділ з купою гіг підмонтувати через фстаб як розділ /home.
  З.І. Важко гарантувати при такій незавбачливості повну збереженність файликів. Лайв-сіді з parted /gparted Вам в поміч.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #8 : 2013-05-18 22:31:10 »
так Лоханувся не думав що лінукс може так глючити, але...принаймні нервує менше вінди й те добре (на ліцензії почало казна що коїтись) тому  - хай собі стоїть... не чіпатипу,

Відсутній f1g4r0

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2013-05-19 12:54:07 »
так Лоханувся не думав що лінукс може так глючити, але...принаймні нервує менше вінди й те добре (на ліцензії почало казна що коїтись) тому  - хай собі стоїть... не чіпатипу,

чесно кажучи, я взагалі не розумію навіщо Вам шось перевстановлювати, коли Ви не змінюєте тип дистра... всьо воно правиться ручками, і усю систему можна перезібрати з нуля. Це ж не вєнда...  :P