Автор Гілка: міграція з ПК на нетбук  (Прочитано 2324 раз)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
Задача наступного плану: є в мене робоча машина, якою користуюся останні надцять років, там стоїть Хубунту 12.04, все підігнано під мене і дуже зручно. Тепер змінюю ПК на нетбук, і хочу щоб максимально багато всього переїхало на нове місце, а саме:
1. система
2. список джерел
3. встановлені програми
4. налаштування
5. закладки
6. права
7. всяке інше

ПК та нетбук будуть зв'язані через роутер, так що з перекидуванням великої кількості файлів проблем не повинно виникнути.

Порадьте як краще організувати цей процес переїзду?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: міграція з ПК на нетбук
« Відповідей #1 : 2013-02-16 22:51:46 »
Робите два системних розділи на новій машині, в один встановлюєте тимчасову систему, піднімаєте там сервер ssh, rsync`аєте стару систему у другий системний розділ, rsync`аєте /home на нову машину, змінюєте відповідно fstab, робите reconfigure grub’у, і вуаля.

Або tar’ите стару систему й віддаєте tar-файл через веб-сервер. Або через netcat. tar+netcat, мабуть, найпростіше — не треба нічого налаштовувати.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #2 : 2013-02-19 15:18:40 »
думав, можна якось простіше то все зробити

А якщо зробити так:
1. Поставити аналогічну сиситему
2. Скопіювати папку користувача
3. Скопіювати список джерел
4. Якимось чином скопіювати список встановлених програм і їх одною командою поставити

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #3 : 2013-02-19 15:32:36 »
ось пораду таку знайшов

Step 1: Store the list of installed packages
Run the following command on the source machine to store the installed packages names in ~/pkglist:
sudo dpkg --get-selections | sed "s/.*deinstall//" | sed "s/install$//g" > ~/pkglist

Step 2: Transfer your config
Use scp or rsync or even a flash drive to transfer your home directory (~/*, ~/.*), the source list (/etc/apt/sources.list) and any other files you customized or installed (like apache config under /etc or softwares on /opt) from the source machine to the target one.

Step 3: Install packages
On the target machine run the following command in a failsafe terminal session to install your packages:

sudo aptitude update && cat pkglist | xargs sudo aptitude install -y

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #4 : 2013-02-19 19:44:40 »
Проблема з --get-selections та, що не зберігаються позначки автоматичного встановлення.

Я мав схожу задачу, коли робив міграцію (в межах однієї машини) архітектури з i386 на amd64.
Я зберіг повний список пакунків (aptitude search ~i), потім з нього зробив список пакунків, що встановлені не автоматично (grep + sed).
Потім руками відфільтрував цей список, залишив лише те, що саме мені, як користувачу треба (наприклад, apt-get build-dep встановлює всі залежності пакунка як не автоматично встановлені, тому якщо ви перезбираєте пакунки — в цей список можуть потрапити пакунки, які вам власне не потрібні, і лише займають місце).
Після цього встановив базову систему (debootstrap), і згодував отриманий список пакунків aptitude install --without-recommends. Після цього отримав повний список пакунків нової системи і порівняв з старим (diff -u). Довстановив опціональні залежності (recommended), які вирішив залишити (плюс aptitude intall && aptitude markauto), скопіював потрібні мені файли з /etc у нову систему та мігрував туди. (/home на окремому розділі, тому він просто підмонтувався у нову систему).

Проте така процедура варта того лише якщо ви точно знаєте, чого хочете та більш-менш орієнтуєтеся у назвах пакунків та програм, які вам знадобляться.

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
« Відповідей #5 : 2013-07-29 09:58:04 »
set-selections чомусь перестав працювати. я замість нього тепер використовую таку схему:
1. Бекаплю так:
sudo dpkg --get-selections > sel.txt2. Видаляю з sel.txt всіляке сміття, ліби(вони самі підтягнуться) та пакети, в імені котрих зустрічаються номер версії.
3. Ресторю так:
#! /bin/bash
let N=1;
for A in $(cut -f1 sel.txt);
do
 sudo apt-get -y install $A;
 let N=$N+1;
 if [ "$N" -eq "10" ];
 then
  let N=1;
  sudo apt-get clean;
 fi;
done;
Воно встановлює з вказаного списку по одному пакету, а через 10 встановлених пакетів чистить кєш завантажених пакетів(актуально якщо в корені місця мало, тому що якщо треба встановити 3-4Гб ПЗ, то треба мати 6ГБ вільного місця).