Автор Гілка: Як переключити ноутбук на дискретну відеокарту ?  (Прочитано 4176 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Придбав собі ноутбук Dell 5721. В ньому як зазвичай в сучасних ноутбуках дві відеокарти
$ lspci -k
..........
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
        Subsystem: Dell Device 05ba
        Kernel driver in use: i915
.............
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Mars [Radeon HD 8730M]
        Subsystem: Dell Device 05ba
        Kernel driver in use: fglrx_pci

перша нічого не може але включена,  друга може все але виключена. Як її включити ? як звідси видно модуль ядра зібрано
ядро зібрано з підтримкою vga_switcherro але файла /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch немає, тека /sys/kernel/debug/ порожня
aticonfig по всякому свариться
aticonfig: No supported adapters detected
версія дебіана - як завжди, тестінг

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
А в біосі нема можливості відключити інтел?
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

Відсутній vanessa

• Графоман
якби можна було в біосі яб не запитував...
але я включив vgaswitcheroo. виявилося що по-перше debugfs потрібно попередньо змонтувати, а по-друге воно працює тільки  з вільними драйверами. Сьогодні вже не буду його пробувати перемикати але в принципі мене і вільні драйвера для радеона влаштують, я не геймер, я навіть зміг включити композитний режим на інтелі (виявилося що  проблема була в заплутаних через встановлення пропрієтарного драйвера символьних посиланнях на libGL.so

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
А якщо створити /etc/X11/xorg.conf  і в ньому прописати що з даним екраном праює АМД?

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
А якщо створити /etc/X11/xorg.conf  і в ньому прописати що з даним екраном праює АМД?
це не спрацює бо
Цитата
aticonfig: No supported adapters detected
зараз не зрозуміло до яких відеокарт випускають нові пропрієтарні дрова до яких ні, згадав що сам стикався з таким і прийшлось ставити вільні, або даунґрейдити ікси
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
для nvidia+intel є bumblebee може воно і у вашому випадку допоможе?

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
fglrx сам вміє перемикатися...
читайте тут:
http://askubuntu.com/questions/59044/bumblebee-and-amd-radeon-cards

Відсутній vanessa

• Графоман
Щось я не знайшов там як fglrx перемикає відеокарти, знайшов тільки що він це може
Цитата
The official AMD fglrx driver has some support for hybrid graphics itself; there's less need for Bumblebee and solutions like that.

Відсутній vanessa

• Графоман
Все я зрозумів, у новий aticonfig додали опції
--px-list
--px-dgpu
--px-igpu
У цій програмі із пакунку дебіана таких опцій поки-що немає...

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
в останньому пості є таке:
As for your second question, commands must be preceeded with optirun only if you want to run it with the discrete video card, e.g. 'optirun firefox'. It will obviously not work until support for AMD hardware is implemented in Bumblebee.