Автор Гілка: Мережеві налаштування  (Прочитано 4377 раз)

Відсутній windowsXP

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Що мені потрібно зробити, щоб у мене в мандріві запрацював інтернет? Я вмію запускати мандріву і більше нічого.

В віндовз ХР для цього просто встановлюю властивості протоколу ТСР/ІР:
IP-адрес: 192.168.130.187
Маска подсети: 255.255.0.0
Основной шлюз: 192.168.140.1
DNS-серверы: 192.168.100.1, 192.168.110.1
WINS-сервер:  
А також встановлюю програму NetUP UTM, де прописую:
Адрес сервера: 192.168.140.1
Порт: 11758
Логін: о23х38
Пароль: ******
Після чого інтернет починає працювати.
.
Дякую за відповідь або за пояснення того, чого я не розумію і розуміння чого дасть мені змогу задати питання більш правильно...

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Re: Мережеві налаштування
« Відповідей #1 : 2008-03-18 02:14:53 »
Точнісінько так само: йдете в "Налаштувати ваш комп’ютер", розділ "мережа і інтернет", встановлюєте такі самі параметри, потім встановлюєте NetUp UTM і уперед.
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній windowsXP

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-03-18 06:36:48 »
Гаразд. Припустимо я введу значення адрес у запропоновані форми меню налаштування мережі. Чи обов*язково використовувати програму netup utm? Можливо є аналоги в мандріві?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #3 : 2008-03-18 22:20:59 »
Чи обов*язково використовувати програму netup utm?
цю відповідь може дати лише адміністратор Вашої мережи

Можливо є аналоги в мандріві?
як я розумію, аналогів не може бути, бо ця програма має розмовляти зі своїм сервером (який навряд чи відкритий), є шанс, що виробник цієї програми має варіант під лінукс: або йдіть туди ж де Ви берете її під офтопік і шукайте для Лінукс, або знову ж зверніться до адміністратора мережі.
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній windowsXP

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2008-03-19 17:01:40 »
Ось що вдалось дізнатись у адміністратора моєї мережі:

Цитата
UTM WinTray является пользовательской утилитой предоставляющей возможность контроля состояния баланса и услуги и не является необходимой для использования Интернет.  
Получение доступа к сети Интернет возможно в любой PC совместимой операционной системе, предназначенной для работы в TCP\IP сетях.  
В случае использования *nix системы, вам будет необходимо настроить ваше соединение в соответствиями с параметрами выделенными вам при подключении, после чего контроль баланса и состояния услуги вы сможете производить посредством вэб-интерфейса.  
Пример : https://{ip адрес вашего шлюза}/cgi-bin/utm5/aaa5  
Параметер {ip адрес вашего шлюза} является значением типа 192.168.*.*

Отже ваше твердження про те, що обов*язково потрібно користуватись цією програмою не є вірним?
Як тоді мені бути? Дякую за відповіді.
« Змінено: 2008-03-19 17:04:56 від Cthulhu »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-03-19 18:08:50 »
Якщо я все вірно зрозумів, то достатньо лише відповідним чином налаштувати мережеву картку, вказавши відповідні адресу, маску, шлюз та DNS. От тільки як це робиться у мандріві - вже не пам'ятаю.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #6 : 2008-03-19 18:26:18 »
Отже ваше твердження про те, що обов*язково потрібно користуватись цією програмою не є вірним?
Як тоді мені бути? Дякую за відповіді.

тоді читайте, що написано вище: йдете в "Налаштувати ваш комп’ютер", розділ "мережа і інтернет", встановлюєте такі самі параметри (адресу IP, DNS, шлюз), як Ви встановлюєте для іншої ОС і все має працювати...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній windowsXP

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2008-03-19 18:59:51 »
Гаразд. Але де саме прописувати логін та пароль для сервера? У якому файлі до яких тег їх потрібно прописати, щоб сервер побачив їх і дав доступ до інтернету? У центрі налаштування Мандріви є розділ VPN, де є форми для чогось подібного, проте реакція на заповнені форми - 0.
Або порадьте дистрибутив Лінукса ... Бажано щоб його можна було завантажити з uanet...

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #8 : 2008-03-19 20:35:58 »
Гаразд. Але де саме прописувати логін та пароль для сервера? У якому файлі до яких тег їх потрібно прописати, щоб сервер побачив їх і дав доступ до інтернету?
давайте ще раз повільно:

IP-адрес: 192.168.130.187
Маска подсети: 255.255.0.0
Основной шлюз: 192.168.140.1
DNS-серверы: 192.168.100.1, 192.168.110.1
це те що Ви вводите у вінді, те ж саме маєте ввести в центрі керування мандріви, йдете в меню знаходите "Configure Your Computer" або в консолі пишете draknetcenter, і вводите параметри наведені вище

після цього має працювати мережа, а разом з нею і Інтернет

У центрі налаштування Мандріви є розділ VPN, де є форми для чогось подібного, проте реакція на заповнені форми - 0.
Якщо у вінді Ви не лаштували VPN навіщо це робити в Linux???
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #9 : 2008-03-19 23:35:24 »
Гаразд. Але де саме прописувати логін та пароль для сервера? У якому файлі до яких тег їх потрібно прописати, щоб сервер побачив їх і дав доступ до інтернету?
У центрі налаштування Мандріви є розділ VPN, де є форми для чогось подібного, проте реакція на заповнені форми - 0.
Якщо у вінді Ви не лаштували VPN навіщо це робити в Linux???
Щось у мене підозра виникає, що треба не VPN, а PPPoE налаштовувати ::)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній windowsXP

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2008-03-20 00:06:51 »
NetUp UTM просто включала й відключала інтернет при вході/виході з системи. Тому коли я завантажувався з іншої системи, канал був закритим. Для того, щоб керувати ним у мандріві доводиться користуватись веб-інтерфейсом використовуючи ось таку адресу: https://{ip адреса мого шлюзу}/cgi-bin/utm5/aaa5. Як можна автоматизувати цей процес у Лінуксах?
Щось було сказано про РРРоЕ? За допомогою цього? Гаразд а якщо не тяжко що означає ця загадкова комбінація букв сухим визначенням на зрозумілих користувачу віндовз словах?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-03-20 00:19:16 »
NetUp UTM просто включала й відключала інтернет при вході/виході з системи. Тому коли я завантажувався з іншої системи, канал був закритим. Для того, щоб керувати ним у мандріві доводиться користуватись веб-інтерфейсом використовуючи ось таку адресу: https://{ip адреса мого шлюзу}/cgi-bin/utm5/aaa5. Як можна автоматизувати цей процес у Лінуксах?

Власне, можна написати сценарій, що при піднятті мережі стукатиметься до того серверу та робитиме усе що потрібно сам. Але за незнанням його будови не можу у цьому допомогти.
Щось було сказано про РРРоЕ? За допомогою цього? Гаразд а якщо не тяжко що означає ця загадкова комбінація букв сухим визначенням на зрозумілих користувачу віндовз словах?

http://uk.wikipedia.org/wiki/PPPoE
Дуже часто (майже завжди) використовують для авторизації у ADSL та ще багато де.
Edit:
Подивився на сторінку розробників того NetUp UTM. Судячи з усього, мають бути рішення зручніші за сценарій для надсилання копняків веб-пиці. Усе залежить від адміністратора мережі. Якщо він їх вимкнув - тоді ой...
« Змінено: 2008-03-20 00:22:57 від Praporshic »

Відсутній windowsXP

• Новачок
  • *
« Відповідей #12 : 2008-03-20 00:48:19 »
Доступ через Лінукс отримав, хоч і не так, як уявляв, та все одно більш просто ніж міг собі уявити - через керуючий веб-інтерфейс користувача на сервері, спілкування з яким у віндовз замість мене виконувала та сама UTM, функції якої  неправильно й перебільшено сприйняв початково...
Найбільш корисною вважаю пораду щодо draknetcenter .
Піду вчити протокол PPPoE :) ...
А тему вважаю закритою. Дякую всім за допомогу.