Автор Гілка: Робоча станція в мережі  (Прочитано 2383 раз)

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Вітаю всіх. Маю пропозицію розглянути в цій темі проблеми, що виникають при використанні Мандріви в локальній мережі, де більшість машин працює під Віндовс. Гадаю, така ситуація є досить типовою, тому виявиться цікавою для багатьох. Тут можна торкнути і інших проблем, які не стосуються мережі. Отже, почну перелік питань по пам'яті, можливо, хтось доповнить і сподіваюся, що обговорення дозволить цей перелік скоротити, або ж звести до порожнього. Пропоную розпочати з Мандріви під KDE, оскільки мені як перекладачу потрібно мати Kbabel. Розв'язувати проблеми пропоную першочергово з допомогою можливостей самої Мандріви, в т.ч. Powerpack, а потім сторонніми засобами.

1. Перемикачка клавіатури. Та, що є в KDE, незручна власне складною комбінацією для перемикання.Та, що в системі типова нормальна, проте можливість переключатися окремими комбінаціями на українську і російську була б ще зручнішою. Якщо хтось має пропозіції - приз в студію.
2. ICQ & Jabber. Наприклад, в мене є потреба використовувати їх обидвох. Обіцяно, що це має робити Kopete, проте не второпаю, як його запускати при роздачі інтернету з проксі. Майже влаштовує gaim за винятком того, що це вже вже gnome (ніякої релігії, просто купу пакунків треба доставляти), а він ще й зрідка не хоче підчіпляти деяких користувачів, є в мене один такий.
3. Передача повідомлень по мережі засобами winpopup. Це мало би робитися самбою, проте отримувати повідомлення я так і не зміг. Крім того, є питання оболонки. Є пакунок linpopup, якого немає в дистрибутиві і який має досить бідні можливості, хотілося би трохи кращого. Знову ж kopete, але як його запустити... Поділіться досвідом, в кого все виходить.
4. Монтування ресурсів з інших машин з допомогою Самби. Засоби, які пропонує Мандріва в Панелі Керування, монтують з використанням 866-ї кодової сторінки, що унеможливлює використання літер і, ї,є, ґ у назвах файлів. Особливість така, що потрібно організувати автоматичне монтування при завантаженні системи, бо працювати з цими ресурсами потрібно щодня.
5. Швидкий пошук ресурсів в мережі. Це коли хтось каже "Візьми файл в мене на шарі". Потрібно відкрити ресурс, який дали на шару спеціально для цього.

Поки все. Мабуть, потім виникнуть ще питання, якщо буде рух навколо цього.

Всього найкращого.
« Змінено: 2007-12-18 16:16:49 від btr »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Робоча станція в мережі
« Відповідей #1 : 2007-12-18 19:00:36 »
0. А яку версію Mandriva Ви маєте?
1. kkbswitch, kxneur, KDE4  ;)
2. Проксі з NTLM реєстрацією?
3. Службу messages у Windows не прибито?
4. Подумаєш, у Win'98 та сама проблема, то що викидати старі машини разом з їх власниками з мережі?
5. Просто переглядач/krusader не підходять?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Re: Робоча станція в мережі
« Відповідей #2 : 2008-06-20 09:29:12 »
3. Вдалося налаштувати winpopup у kopete. Це я зробив у Мандріва 2008.1, а у 2008.0 не виходить. Проте, можна поки що вважати, що у значній частині це питання вирішено.
4, 5. Щодо win98 то ідея, як це вирішити, в мене є, інша справа, що тих машин скоро вже не буде, тоді чи варто паритися. питання інше. Якщо використовувати конкверор, наприклад, то ресурси з-під він2000/ХР відкриваються нормально засобами тієї ж самби. Чому ж тоді не можна змонтувати ці ресурси з нормальним відображенням кирилиці? Можливість повинна бути, от тільки як це зробити. Доступ до ресурсів я організував через конкверор, для кожного зробив свою закладку. Але це не є 100% зручно так, якби вони були змонтовані.