Автор Гілка: Як бути?  (Прочитано 5375 раз)

Відсутній Vincent-A

• Новачок
  • *
  • дописів: 34
  • Mandriva 2009.1 Spring    (KEDu 4.2.2)
Як бути?
« : 2009-03-13 22:36:50 »
При переході з Вікон до Лінукса Мандріви 2009 стикнувся із проблемою встановлення.
В мене є 5 двд дисків (1-ин з них містить Мандріву 2009 фрі), там тих пакетів як бісів в пеклі, і при додаванні їх як джерел отримую вибір у "Install & Remoove Software".
Все було б просто, якби не оті залежності типу:
"для задоволення залежностей встановіть *і перелік пакунків* "
а потім якійсь незадоволеності і також оті осиротілі пакунки, для чого такі ускладнення?

Наприклад:

неправильні підписи пакунків які містяться на дисках ДВД

{
Наступний пакунок має неправильний підпис:
/home/neolife/win32-codecs-1.9-1plf2009.0.i586.rpm: Неправильний підпис (NOT OK (no key): /home/neolife/win32-codecs-1.9-1plf2009.0.i586.rpm: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID caba22ae)

Ви хочете продовжувати встановлення?

}

іще

{
Вибачте, наступний пакунок не можуть бути вибрано:

- networkmanager-openvpn-0.7.0-10.svn3632.1mdv2009.0.i586 (через незадоволеність openvpn[>= 2.1])

}
//---------------------------------------------------------------------------------
тут мені як Віконному користувачу незрозуміло багато. привик що встановив і не паришся, воно собі працює.
Але тут інакше.........А раптом тут можливо і із встановлених мені необхідних програмних продуктів виникне несумістність із тим що хочу встановити?
Я вже довстановлювався, думав що необхідно а система перестала належно працювати до того моменту поки відмовляла завантажуватись :'( (я її просто перестановив  8-))

Зараз я на тільки встановленому Лінаксі Мандріві, і там відео не програється.
Тому далі задам запитання:
 Які пакунки мені треба встановити щоб було найбільше поновлена ОС та можливість праці із VirtualBox, Wine, OpenOfficce і ін. офісні програми (*.docx, *.doc, *.pdf, *.djvu), передивлятись медіа-файли більшості форматів (*.flv, *.avi, *.wav, *.amr та ін відео та аудіо файли), робота із архівами які популярні у середі Вікон?

і що є необхідне там узагалі? бо більше бачу серед пакетів якісь програми яких небачу в користуванні (можливо працюють в терміналі)
але менш із тим, куплю книгу дізнаюсь трішки більш.....Тому прошу поможіть поки із вище вказаним
Зазадалегідь вдячний...............

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Re: Як бути?
« Відповідей #1 : 2009-03-13 22:39:59 »
Все було б просто, якби не оті залежності типу:
"для задоволення залежностей встановіть *і перелік пакунків* "
а потім якійсь незадоволеності і також оті осиротілі пакунки, для чого такі ускладнення?[/b]

Наприклад:

неправильні підписи пакунків які містяться на дисках ДВД

{
Наступний пакунок має неправильний підпис:
/home/neolife/win32-codecs-1.9-1plf2009.0.i586.rpm: Неправильний підпис (NOT OK (no key): /home/neolife/win32-codecs-1.9-1plf2009.0.i586.rpm: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID caba22ae)

Ви хочете продовжувати встановлення?

}
І що, релігія не дозволяє натиснути кнопку "так"?

іще
{
Вибачте, наступний пакунок не можуть бути вибрано:

- networkmanager-openvpn-0.7.0-10.svn3632.1mdv2009.0.i586 (через незадоволеність openvpn[>= 2.1])

}
Шукаєте відповідний пакунок за назвою вручну і дивитесь, чи його версія є новішою за вказану (2.1). Якщо такого пакунку немає - http://rpm.pbone.net вам в поміч.
« Змінено: 2009-03-13 22:40:38 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #2 : 2009-03-13 22:41:18 »
Тут швидше за все проблеми з отими чотирма дисками, які невідомо хто і як збирав. Видно, криво позбирали. Про ідею бази даних пакунків, реалізованої практично у всіх лінаксах, тут не варто писати, лишень скажу, що це найоптимальніший з точки зору розробників дистрибутивів спосіб не засмічувати систему. У віндовсі при встановленні вам накидує різних деелелок у сістем, з якими потім неможливо дати собі раду. Тут пам'ятає що і з чим встановило і при вилученні зайве забирає (деколи разом з кедами  :o). Трапляються і осиротілі пакунки, коли виникають неоднозначні ситуації щодо їх вилучення.
Тому раджу користуватися офіційними джерелами, там помилки трапляються рідше, хоч і бувають.
Щодо пакунків. Користуйтеся менеджером пакунків, виберіть ,щоб відображало тільки пакунки з графічним інтерфейсом, клацайте на відповідну групу, напр., відео і читайте описи. Матчасть потрібно вивчити, від цього нікуди не дінетеся.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2009-03-13 22:46:11 »
1) Не звертайте уваги на підписи. Їх іноді не буває навіть у офіційних оновленнях (позавчора був інцидент). ;-) Це щось ніби «встановлюється драйвер без цифрового підпису» у Windows.
2) Ну встановіть оте openvpn (а краще взагалі не встановлюйте NetworkManager — це проект-труп, зараз команда GNOME створює новий велосипед — ConnMan йому на взамін). Обидва проекти призначено для... мабуть, для «легкого оргазму» (© svu) їх розробників.
3) Для VB — VB, для Wine — wine (якщо хочеться свіжачка, то звідси), для OpenOffice — OpenOffice 3 (doc, docx тощо). Для djvu — Okular, для медіа-файлів — kmplayer і все, що витягнеться за залежностями. Архіви: Ark і p7zip, можна додати скопійований напряму до /usr/bin вміст архіву звідси (для певності з rar-архівами).
« Змінено: 2009-03-13 22:46:42 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Vincent-A

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2009-03-13 23:03:16 »
Ще таке питаннячко:
є різниця у файлах випуску

1.rc2.18.1mdv2009.0

та
1.rc2.18.1plfv2009.0

для встановлення одної ж програмки

-------------------------------------------------------------------------
Цитата
І що, релігія не дозволяє натиснути кнопку "так"?

Що ж то за релігія така?  :)
Навів приклад лишень, а "так" я нажимав і все було ок......Майже ок :P

АЛЕ правда не розумію чого ж Лінакс не хотів встановлюватись коли встановив на ~4 гб прог, більшість була із розділу "система" із тих же самих контрібів........
І тут я невидаляв а встановлював, і чим далі встановлював тим гірше ставало, але гадав що все буде ОК коли звершиться встановлення....Потім ребут....трагічний висновок. реінсталл
« Змінено: 2009-03-13 23:20:59 від Vincent-A »

Відсутній Vincent-A

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2009-03-14 00:08:15 »
Спасибі за увагу  :)

Бувайте здорові та щасливі  :P

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #6 : 2009-03-14 01:37:47 »
1) Не звертайте уваги на підписи. Їх іноді не буває навіть у офіційних оновленнях (позавчора був інцидент). ;-) Це щось ніби «встановлюється драйвер без цифрового підпису» у Windows.
Це дуже погана ідея. Пакети без підписів краще не ставити взагалі - краще взяти джерельний пакет і зібрати самому.

[Fedora Linux]

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #7 : 2009-03-14 10:08:43 »
Ще таке питаннячко:
є різниця у файлах випуску

1.rc2.18.1mdv2009.0

та
1.rc2.18.1plfv2009.0

для встановлення одної ж програмки

-------------------------------------------------------------------------

АЛЕ правда не розумію чого ж Лінакс не хотів встановлюватись коли встановив на ~4 гб прог, більшість була із розділу "система" із тих же самих контрібів........
І тут я невидаляв а встановлював, і чим далі встановлював тим гірше ставало, але гадав що все буде ОК коли звершиться встановлення....Потім ребут....трагічний висновок. реінсталл[/b]

Є різні джерела пакунків. Про походження plf я ще не задумувався, факт того, що там є багато пакунків, серед них є і такі, що в офіційних джерелах немає, amule, наприклад. Чи ідентичні пакунки з однаковою назвою - не знаю, можливо, вони їх копіюють з офіційних джерел, можливо, збирають самі. Система могла заглохнути якраз через оті повідомлення, що неправильні підписи, тобто контрольні суми не збігаються з фактичним їх вмістом. Невідомо хто і як ті диски збирав, швидше за все вони неякісні. Встановіть систему з першого (оригінального) диска Мандріви а далі встановлюйте пакунки з джерел в інтернеті. В крайному разі використовуйте ті 4 диски, але пакунки з неправильними підписами не встановлюйте.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #8 : 2009-03-14 11:14:42 »
Є різні джерела пакунків. Про походження plf я ще не задумувався, факт того, що там є багато пакунків, серед них є і такі, що в офіційних джерелах немає, amule, наприклад. Чи ідентичні пакунки з однаковою назвою - не знаю, можливо, вони їх копіюють з офіційних джерел, можливо, збирають самі.
Збирають самі.
Система могла заглохнути якраз через оті повідомлення, що неправильні підписи, тобто контрольні суми не збігаються з фактичним їх вмістом. Невідомо хто і як ті диски збирав, швидше за все вони неякісні.
Не контрольні суми, а підписи тих, хто збирав. У пакетах вони є на ДВД-дисках відсутні (треба було б пакети зібрані з певним підписом виділяти в окреме джерело).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #9 : 2009-03-18 09:22:11 »
Як користуватись мандрівою 2009?
встіновив з диска - 1 дівіді обрав кдє 4 і отримам голий робочий стіл, потім переставив на гноме - стіл кращий - принаймі бачу пристрої для зберігання, але неможу зайти на диски вінди - що робити, може хтось допоможе налаштувати кдє - буду дуже вдячний.
чи залишатись на гноме? але як бути  з доступом на диски?
« Змінено: 2009-03-18 09:23:10 від djalin »

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #10 : 2009-03-18 12:04:51 »
диски повинні бути змонтовані в /mnt автоматично. якщо цього не сталося, зробіть це вручну в центрі керування. щодо роботи і налаштування кедів - питання у відповідну гілку форуму.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #11 : 2009-03-18 12:58:47 »
неможу зайти на диски вінди - що робити, може хтось допоможе налаштувати кдє - буду дуже вдячний.
Запускаєте Dolphin. Упс, збоку (ліворуч) ваш улюблений диск з цікавими кінами. :D
Клацаєте, відкриваєте теку з кіном. Додаєте до улюблених місць. Додаєте на панель аплет Lancelot. Тепер, коли треба (ну просто ніде подітися) подивитися кіно, клацаєте Lancelot (нагадує бокал з вином) і вибираєте своє улюблене місце з кіном.

Варіант: клацаєте правою на стільниці, вибираєте пункт у меню «Додати плазмоїд», обираєте «Перегляд тек». На стільниці з’являється величенький конверт. Перетягуєте у той конверт теку з кінами з Dolphin. Все на стільниці тепер є кіна!  ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #12 : 2009-03-18 14:56:00 »
неможу зайти на диски вінди - що робити, може хтось допоможе налаштувати кдє - буду дуже вдячний.
Запускаєте Dolphin. Упс, збоку (ліворуч) ваш улюблений диск з цікавими кінами. :D
Клацаєте, відкриваєте теку з кіном. Додаєте до улюблених місць. Додаєте на панель аплет Lancelot. Тепер, коли треба (ну просто ніде подітися) подивитися кіно, клацаєте Lancelot (нагадує бокал з вином) і вибираєте своє улюблене місце з кіном.

Варіант: клацаєте правою на стільниці, вибираєте пункт у меню «Додати плазмоїд», обираєте «Перегляд тек». На стільниці з’являється величенький конверт. Перетягуєте у той конверт теку з кінами з Dolphin. Все на стільниці тепер є кіна!  ;)

буду пробувати, дякую