Поясніть мені у двох словах, навіщо писати $(ls), якщо ми у баші, який може сам читати файли?
Якщо in `ls`, то там щось накшталт `ls | grep ...... | cut | sort` ну й так далі.
any_regext=".*/\${2:-.*}\..*"any_vaults=( "." )#* get_file назва_типу регексп_імені - шукає шнягу з частиною ім'я 2 типу 1get_file (){local list="${1:?}" regext="${1:?}_regext" eval "list=( $( eval "find -P \"\${${list}_vaults[@]}\" \ -type f \ -iregex \"${!regext}\" \ -printf '\"%h/%f\"\n'" ) )"# Тепер у нас є масив з іменами # ...}
old_ifs="${IFS}"IFS=$'\n'for i in $(ls -1) ; do IFS="${old_ifs}" ... IFS=$'\n'doneIFS="${old_ifs}"unset -v old_ifs
Допоможiть шановнi добродiiЕ такий скрипт на bash'i#!/bin/bash for i in $( ls ); do exec "./"$idoneта файли з правом виконання в тiй же тецi що й файл з цим скриптомтак от, якщо замiсть exec поставити echo, то скрипт працюе i виводить список файлiв у тецiа я хочу щоб в циклi вони виконувалисьфайли названi1.rc_щось_там2.rc_щось_тамi т.д.але виконуеться тiльки перший файл i в скрипт що його визивае не повертаеться щоб виконати наступний.Чи можливо таке на bash взвгалi?Дякую за допомогу.
#!/bin/bashSRC_DIR="`basename "$0"`"for I in "$SRC_DIR"/test-*.shdo "$I"done