Автор Гілка: Maintainer needed!  (Прочитано 3647 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Maintainer needed!
« : 2007-09-15 01:41:31 »
Користуюсь нагодою. Дана ситуація, вірогідно, виникла б і при нормальному функціонуванні форуму, але зараз все значно складніше - виправляти нікому.

Форум зараз, фактично, некерований. Я і miwa можемо виконувати лише чисто поліцейські функції, інших модераторів взагалі видно вкрай рідко. Пан Лисівка останнім часом з'являється теж нечасто, і повноваження адміністратора він все одно офіційно склав.

Дивитись на це дуже неприємно, бо даний ресурс (навіть незважаючи на останні негаразди) ще цілком живий. Але з такими темпами це все може закінчитись лише колапсом проекту.

В обговоренні відставки пана Лисівки було висловлено багато ідей. Але обговорення зі зрозумілих причин затихло. Тому я чекаю на нову редакцію ідей в цій гілці. Сподіваюсь, це призведе до вирішення проблеми підтримки даного проекту.

Дане повідомлення є провокацією публічної дискусії. Сподіваюсь, така буде. Також я вважаю за потрібне приліпити тему.
« Змінено: 2007-09-15 01:42:28 від Cthulhu »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: Maintainer needed!
« Відповідей #1 : 2007-09-15 10:05:47 »
Однією з причин затихання обговорення минулого разу було очікування на глобальні зміни - перехід всіх сайтів, що хостяться на... (тьхутиблін, забув; Сергій Єгоров точно скаже як появиться) словом, на сервері, що його адмініструє gvy, на спільний двигун. Проте сама по собі така міграція буде доволі непростою і тривалою. Не факт, що при їхній завантаженості gvy, mashkoff та інші просто не матимуть часу ближче взятись до ідеї ближчі місяць-два. Котрих цілком достатньо для того, щоб ЛОУ просто зачахнув.

Тому пропоную на цей ось "перехідний період" все-таки вручити комусь адміністраторські віжки (пропонувались та підтримались кандидатури IsBear та rangel) хоча б для прибивання ось таких ось казусів.

Так, наразі цим мав би займатись Ярослав Федевич, але він, очевидно, також не має часу.
(все ж спробую його якось відшукати щоб уточнити що й до чого)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2007-09-15 12:53:13 »
Тому пропоную на цей ось "перехідний період" все-таки вручити комусь адміністраторські віжки (пропонувались та підтримались кандидатури IsBear та rangel) хоча б для прибивання ось таких ось казусів.
Підтримую.

IsBear, rangel! Подумайте, батьківщина вас не забуде. Поставить фанерний стовпчик з зірочкою...

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2007-09-15 14:12:01 »
Ну, я, в принципі, не проти спробувати, хоча вільного часу й поменшало відтоді...
.oO(краще б пану Володимиру видали vserver з centos :( ...)

Цитата
стовпчик з зірочкою

+
  !
 ***   . ,
-------`'''-

Отакий? :)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2007-09-15 14:34:32 »
Ну, я, в принципі, не проти спробувати, хоча вільного часу й поменшало відтоді...
Чудово! [smiley=smile.gif] Залишилось виловити когось вповноваженого на передачу...

Отакий?
Не знаю. Як поставлять, прийду подивлюсь ;)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2007-09-15 15:42:14 »
Чудово! [smiley=smile.gif] Залишилось виловити когось вповноваженого на передачу...
Звертайся до Майка. В крайньому випадку я можу віддати свій рахунок.
[Fedora Linux]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #6 : 2007-09-15 16:40:07 »
Ну, я, в принципі, не проти спробувати, хоча вільного часу й поменшало відтоді…
.oO(краще б пану Володимиру видали vserver з centos :( …)

Ще видадуть. Але він напевно буде піддоменом lou. (forum.lou? dev.lou?). І я напевно якщо буду піднімати там форум то буду використовувати щось існуюче яке вже є в пакетах бо немає часу слідкувати руками.
[Fedora Linux]

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #7 : 2007-09-17 13:55:20 »
Звертайся до Майка. В крайньому випадку я можу віддати свій рахунок.
Звернувся. А поки він відповість - чи не можна мене трохи увести до курсу справ - за чим ще окрім форуму треба слідкувати, як воно все влаштоване, й т.і.
Нажаль, написати вам приватного повідомлення не вдається (принаймні, як я намагався це зробить вчора), то, мабуть, краще буде поштою...

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #8 : 2007-09-21 18:34:21 »
=?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2007-09-21 18:59:50 »

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #10 : 2007-09-21 19:23:11 »
Ну, я вас в Cc ніби кинув...
Та я ще в неділю вранці написав... :)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
ACK!
« Відповідей #11 : 2007-09-27 23:21:59 »
Уф.  Дякую prapor за посилання у жабері, Cthulhu за спробу знайти за допомогою ПМ (та згадується пошта, але я її не бачив -- перекопав свій та гмайловий спамбокси до 20.09, не бачу) та Михайлові Даниленку за пошту (яку теж тільки що знайшов).

Спробую по пунктах.

1.  Якщо щось не працює відносно хоста -- у будь-якому випадку пишіть/дзвоніть на mike/altlinux.org (mail/jabber), shigorin/gmail.com (польова пошта, жабер там майже не використовую) та +380674460451.  На довільні комбінації літер в інтернеті я не можу реагувати, то ж не треба на це сподіватися.

2. Якщо щось робить -- не збираюся [допомагати] його ламати.  У даному випадку це стосовно LOU як він є -- ніякий інший проект не може заперечувати будь-якому з тих, що в нас хостяться, жити та дихати.  Тобто коли в нас [з adiel@ та m31@] буде що запропонувати -- тоді й будемо анонсувати; останнього разу це сталося десь за два роки після відповідного обговорення в linux@.  У будь-якому випадку завжди раді тим, хто бажає допомогти та тим більше допомагає, але тягнути чи штовхати нікого не збираємось.  

3. Якщо технічні проблеми схожі на диверсії -- в мене з індексами на базах даних теж не фонтан буває від тих самих стрибків, й це проблема усіх хостерів на Леонтовича (провайдерський колокейшн не рахуємо -- надто дорого).  В принципі, можна захостити на paq (Wnet, за два роки падало тільки двічі) прям зараз, але це не UA-IX, чи може буде ще один сервер на іншому майданчику із стабільним живленням (за останні півтора роки там воно падало тільки раз), але наврядчи раніше наступного року.  Повідомлення чи вільного шнурка від UPS чомусь не дає ніхто, свій UPS ми з misha@ думаємо ставити, але сперш хостинг-сервер переробити треба (в процесі).

.oO(краще б пану Володимиру видали vserver з centos :( …)
Ще видадуть.
Вже можу, на fly стоїть 2.6.x та OpenVZ -- робити?

P.S.

4. Я не відслідковую "адміністраторську" та не є адміністратором форуму, лише поточного хосту (що без знання нутрощів/даних yabb досить різні речі).  То будь ласка, за форумними правами краще до адмінів форуму, а мене таки шарпайте жабером/etc.
« Змінено: 2007-09-27 23:25:14 від gvy »