Автор Гілка: спростити життя  (Прочитано 11989 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
спростити життя
« : 2008-03-30 21:15:08 »
таке цікаве питання до адмінів
чи можна десь великими літерами при створенні гілки з запитанням примусити  нових користувачів (або хоч наполегливо рекомендувати) вставити декілька речей:
1. more /etc/issue
2. uname -r
3. lspci
4. ...

бо трішки непродуктивно кожен раз розповідати про телепатів у відпустці і потім витягувати з питальників тривіальну інформацію
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: спростити життя
« Відповідей #1 : 2008-03-31 01:14:00 »
Якщо форкнемо рушій - можна.

Просто це має бути лише у деяких розділах - мені здається, у "перекладах" ця інформація ні до чого, хоча може бути цікавою до прочитання якась інша - збірка посилань на словники чи інші ресурси...
Отож це потребує додавання додаткового поля у дані про розділ - це не дуже складно зробити, але це потребує впевненості, що ми на цьому не зупинимося - бо від того часу відповідальність за розвиток/зміну рушія буде лежати повністю на нас.

До речі, я хотів через деякий час запропонувати це (форк) зробити.
2.2, як я останній раз на нього дивився, мені не дуже подобався - купа складного заплутаного коду, з купою непотрібних ЛОУ покращень (які, до того ж, не всі працювали як треба).
З наразі працюючого 2.1 можна дещо повикидати, перевести на нормальний режим template'ів та трохи привести в порядок (в т. ч. усі докладені мною зміни можуть бути реалізовані краще, якщо їх  запхати глибше у рушій).

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #2 : 2008-03-31 18:01:48 »
тут мені важко сказати, бо я в підтримці не беру участь, тобто робота по супроводженню ляже не на мої плечі... форкати трішки ризиковано, бо це вільний ресурс, а адміністратор раптом може знайти нову роботу, народити дитину тощо...
Fedora 35 (x86-64)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-03-31 18:15:43 »
а адміністратор раптом може знайти нову роботу, народити дитину тощо...
Можу Вас впевнити, що поточні адміністратори не можуть народити дитину з біологічних причин.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #4 : 2008-03-31 21:10:31 »
Можу Вас впевнити, що поточні адміністратори не можуть народити дитину з біологічних причин.
В армію заберуть...  [smiley=15.gif]
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-03-31 21:26:00 »
В армію заберуть...  [smiley=15.gif]
Вгадали, саме [smiley=15.gif] - за офтопік *.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #6 : 2008-04-03 22:05:04 »
...якщо вже підемо на форк дуже б хотілося мати можливість бачити всі нові повідомлення гамузом, щоб не клацати вперед/назад по піктограмках «new»
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #7 : 2008-04-03 23:42:14 »
...якщо вже підемо на форк дуже б хотілося мати можливість бачити всі нові повідомлення гамузом, щоб не клацати вперед/назад по піктограмках «new»
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?action=recent;display=8 ?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #8 : 2008-04-04 04:31:23 »
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?action=recent;display=8 ?
вношу корективу:
...всі нові повідомлення гамузом...
...всі непрочитані повідомлення гамузом...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #9 : 2008-04-05 23:59:58 »
Добре, якось подумаю над цим, хоча працювати воно буде лише у межах, у яких воно зберігає лог статусу прочитанності - місяць, здається.
Показувати їх мабуть краще у вигляді окремих гілок, аніж як у recent - всі разом відсортовані по часу.
Там же можна було б приліпити фому з галочками для встановлення статусу прочитанності на позначених гілках...
І, мабуть, треба наводити один прочитаний допис, щоб було легше згадати про що, власне, йдеться.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #10 : 2008-04-06 17:41:40 »
це було б супер, наперед дякую
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #11 : 2008-04-09 18:51:16 »
Не розумію: яка телепатам користь від /etc/issue та uname -r
Ще lspci - розумію.
Краще їх перед написанням запитання примусити почитати ДЛОУ (навіщось ж його пишуть)
Такий пункт можна вивішати в правилах  ::)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #12 : 2008-04-09 20:13:55 »
Не розумію: яка телепатам користь від /etc/issue та uname -r
Ще lspci - розумію.
Цитата
- А от твоего “ктотама” какая польза?
- А такая!
- Какая?
- Придёт чужой человек, когда нас дома нет...

візьмем живий приклад:
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1207737358
Цитата
тому питаю чи можна заставити щоб fsck при старті запускався з параметром -у ... ???
(абстрагуймося від того, що в людини чортяка в юзерпиці)
якщо відомий дистрибутив і його версія (issue) можна зразу людині сказати куди лізти, наприклад, якщо це мандріва, я можу допомогти одним рядком: дивись в /etc/sysconfig/autofsck

інакше можуть бути лише такі:
Цитата
колупайте інітскрипти - це дистрозалежне

версія ядра непевне зараз вже не так акуальна бо (майже) всі дистри висять на останніх, але для проблем з залізом інколи непогано знати, тай займає воно пів-рядка

можна звичайно зажди сказати - читай доки і ґуґль, але досвід показує, що те не зовсім те що очікують, коли ставлять тут питання...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #13 : 2008-04-09 21:47:56 »
З fsck вам класний новачок трапився. Я б такому рекомендував: "не лізь - руки повідбиваю". fsck -y як на мене краще робити лише в випадках конкретного падіння фс, і не псувати інітскріпти, які нормалбно працюють. А ще порекомендував в би останню Федору - там взагалі нема ніяких питань що до стану фс навіть при вимиканні компа рубильником на щитку.
До того ж ідея рута ro справді чудова :) колись і собі треба буде щось подібне реалізувати (Хочка вона для сервера чудова, а в мене десктоп - тут інші проблеми).

Думаю краще вигадати якісь розумні напутні словечки при реєстрації. І щоб реєстрація йшла не надто швидко: наприклад якийсь тест хитрий проводився на початку. Типу ваші дії у випадку... при нескладанні якого реєстрація обривається.
Як вам така ідея?

M:! на добу за самовільне вилучення повідомлення про покарання.
Edit:
M: два тижні згідно рішенню власника доменного імені.
« Змінено: 2008-04-11 13:14:26 від Cthulhu »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #14 : 2008-04-09 23:57:14 »
З fsck вам класний новачок трапився.
не можу сказати що такий класичний перший раз з’явився на форумі, такі періодично приходять

Я б такому рекомендував: "не лізь - руки повідбиваю".
це треба червоними грубими літерами в заголовок форуму!!!  8-)

fsck -y як на мене краще робити лише в випадках конкретного падіння фс,
я колись робив системи відеонагляду на редхеті (яким часто вирубали живлення), то приходилося цим налаштуванням користуватися, бо без цього воно там сиділо і чекало другого пришестя (монітору-то немає), а -y за 15-20 хв піднімалося (харди великі) без питань і «снова в бой» :)

і не псувати інітскріпти, які нормалбно працюють.
в нормальних деяких дистрах це задається в конфігураційному файлі, ініт скрипти тут ні до чого чіпати

А ще порекомендував в би останню Федору - там взагалі нема ніяких питань що до стану фс навіть при вимиканні компа рубильником на щитку.
ще одне ідеальне дистро, вже цілих два тепер, будемо колекціонувати ;)

До того ж ідея рута ro справді чудова :) колись і собі треба буде щось подібне реалізувати (Хочка вона для сервера чудова, а в мене десктоп - тут інші проблеми).
ну в деяких випадках серверів воно дуже придатно, ті ж маршрутизатори, хто ж сперечається?
Fedora 35 (x86-64)