Автор Гілка: Мова?  (Прочитано 8276 раз)

Відсутній Lufa

• Новачок
  • *
  • дописів: 18
Мова?
« : 2008-03-14 11:10:32 »
Українська сторінка української спільноти заборонила мені зареєструвати псевдонім рідною мовою. "На кого работаем"?

Та і сам Форум, як виявилось, напів-бусурманський.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: Мова?
« Відповідей #1 : 2008-03-14 12:24:54 »
Прізвисько ви можете обрати собі яке завгодно - а логін має бути латиницею. По-перше, це простіше для вас - ви можете увійти з будь-якої машини, навіть не маючи україньскої розкладки. По-друге, ЩоДО зберігає інформацію в звичайних файлах, зокрема, інформація про користувача зберігається у файлі, що містить у назві його логін, при використанні нелатинських символів у логіні можуть бути проблеми з ФС на сервері.
Щоб встановити прізвисько (displayname), підіть у профіль й натисніть "Змінити" в куточку.

Відсутній Lufa

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-03-14 18:20:25 »
Дякую.

Але я не розділюю Вашого ентузіазму. Вже минули ті часи коли проблеми з кодуваннями в файлах не вирішувались. Чесно кажучи, вже минули ті часи коли інформацію про користувача зберігали в файлах. :)

Відсутній Lufa

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2008-03-14 18:22:43 »
P.S.
Що таке "ЩоДО"? :)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2008-03-14 18:29:30 »
Але я не розділюю Вашого ентузіазму. Вже минули ті часи коли проблеми з кодуваннями в файлах не вирішувались. Чесно кажучи, вже минули ті часи коли інформацію про користувача зберігали в файлах. :)
Але форумний рушій YaBB (який і є ЩоДО) лишився. Як він зберігав інформацію у файлах, так і зберігає. А проблеми з кодуваннями не будуть вирішені ще довго....

Відсутній Lufa

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2008-03-15 10:32:28 »
А проблеми з кодуваннями не будуть вирішені ще довго....
В середовищі YaBB... :(

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-03-15 14:12:48 »
Повірте моєму, й не тільки, досвіду - ця проблема є всюди. YaBB тут проблем не має, це проблема взаємодії різних операційних систем.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #7 : 2008-03-15 14:30:30 »
а як же юнікод? ніби ж він вирішив ці проблеми

PS мені теж цікаво, що таке ЩОДО, як розшифровується або чому так називається
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2008-03-15 14:50:52 »
а як же юнікод? ніби ж він вирішив ці проблеми
А що, його вже всюди однаковий використовують? Чи то може забули про UTF-16?

PS мені теж цікаво, що таке ЩОДО, як розшифровується або чому так називається
Писали ж вже: YaBB - Yet annother Bulletin Board переклад: ЩоДО - Ще одна Дошка Оголошень.

Відсутній Lufa

• Новачок
  • *
« Відповідей #9 : 2008-03-15 18:31:26 »
Повірте моєму, й не тільки, досвіду - ця проблема є всюди. YaBB тут проблем не має, це проблема взаємодії різних операційних систем.
Повірте мені, ні в phpBB ні в SMF ні в Fireboard немає проблем з кодуванням, лише в ЩоПФ (ще одному проблемному форумі).

Вибачте, це я без злого сарказму. Думаю думка людини що подивилась на все свіжим оком може бути корисною.

Дякую.
« Змінено: 2008-03-15 18:35:27 від Lufa »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #10 : 2008-03-15 18:52:49 »
Повірте мені, ні в phpBB ні в SMF ні в Fireboard немає проблем з кодуванням, лише в ЩоПФ (ще одному проблемному форумі).

Вибачте, це я без злого сарказму. Думаю думка людини що подивилась на все свіжим оком може бути корисною.

Дякую.
Немає проблем з кодуванням? Нікому більше цього не кажіть - засміють, бо до цього рушій не має жодного відношення. А про безпеку тих рушіїв я краще промовчу. До речі, радив би подивитись на вік форуму та згадати у якому стані тоді були інші рушії.

Відсутній Lufa

• Новачок
  • *
« Відповідей #11 : 2008-03-15 18:54:50 »
В них кодування в базі, яка дозволяє робити з кодуваннями все що треба.

А про вік YaBB ви правильно сказали.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #12 : 2008-03-15 20:20:52 »
В них кодування в базі, яка дозволяє робити з кодуваннями все що треба.
З кодуванням назви файлів теж можна робити що треба, але це нікому не треба. А кодування бази - ще ті граблі й б'ють не тільки в лоб, але й по потилиці (як пощастить).
А про вік YaBB ви правильно сказали.
Мається на увазі не вік YaBB а вік LOU.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #13 : 2008-05-10 23:46:01 »
Цитата
малоймовірно, щоб хто зареєстрував собі псевдо китайськими ієрогліфами :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #14 : 2008-05-12 18:04:32 »
Цитата
малоймовірно, щоб хто зареєстрував собі псевдо китайськими ієрогліфами :)

Малося на увазі дещо інше.
По-перше, скільки унікодних кодувань Ви знаєте? А скільки кириличних? (хоча б доволі поширених) - мається на увазі неунікодних
По-друге, скільки кодувань і яких використовує офтопік (зокрема XP, як найпоширеныша з того сімейства), для своїх потреб та потреб мереж на базі офтопіку?
По-третє, малися на увазі не псевдо (які як раз без проблем можна виставити), а login-name. Чи хтось може гарантувати, що кириличний login-name буде однаковий на усіх ОС та бровзерах? Латиниця це гарантує.