Автор Гілка: Шкала  (Прочитано 6600 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Шкала
« : 2009-02-22 23:57:09 »
В списку користувачів поруч із кількістю повідомлень малюється графічна шкала для візуального порівняння, хто скільки нафлудив. Але та шкала, як я зрозумів, розрахована лише на 500 дописів, і виходить, що cadca з його 517 дописів і "чотиритисячник" prapor малюються однаково. Чи міг-би адміністратор змінити межу тої шкали? Звичайно, це не критично, просто так - звернув увагу.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Шкала
« Відповідей #1 : 2009-02-23 00:04:09 »
четвертий флудер ЛОУ, боже, який жах.

слава богу, що та шкала ККД не міряє.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #2 : 2009-02-23 08:45:01 »
четвертий флудер ЛОУ, боже, який жах.

слава богу, що та шкала ККД не міряє.
Угу, а врахуйте, що Володимир Лісівка та Cthulhu вже практично не пишуть... Але нічого - я вас скоро дожену.  ;)
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #3 : 2009-02-23 10:36:05 »
Угу, а врахуйте, що Володимир Лісівка та Cthulhu вже практично не пишуть... Але нічого - я вас скоро дожену.  ;)
Цікаво, що означає слово "практично"?
« Змінено: 2009-02-23 10:36:25 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2009-02-23 10:58:41 »
Цікаво, що означає слово "практично"?
Ну, оскільки, я Ктулху і Лісівку писав одним спискам, а Володимир все-таки періодично пише, тому мусив вжити це слово.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #5 : 2009-02-23 17:50:30 »
Корисною є шкала, що малюється на основі подяк, виражених учаснику. Адже флудіння в балачках і задавання купи питань не визначають рівень знань, чого не скажеш про інформативні повідомлення, що допомагають вирішити проблему.

Наприклад: один користувач задає питання, а інший йому правильно й точно відповідає, завдяки чому проблема вирішується. І їм обом додається по одному повідомленню, які однаково впливають на рейтинг. Хіба ці пости рівносильні між собою?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2009-02-23 18:03:29 »
Reputation mod існує, але чи спрацює він тут?

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #7 : 2009-02-23 19:30:18 »
Reputation mod існує, але чи спрацює він тут?
Що саме ви маєте на увазі?
« Змінено: 2009-02-23 19:30:32 від funtik »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #8 : 2009-02-23 19:40:57 »
Корисною є шкала, що малюється на основі подяк, виражених учаснику.
Ну, ніхто проти немаэ нічого. Просто я питав за існуючу шкалу.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #9 : 2009-02-23 19:43:48 »
Корисною є шкала, що малюється на основі подяк, виражених учаснику. Адже флудіння в балачках і задавання купи питань не визначають рівень знань, чого не скажеш про інформативні повідомлення, що допомагають вирішити проблему.

Наприклад: один користувач задає питання, а інший йому правильно й точно відповідає, завдяки чому проблема вирішується. І їм обом додається по одному повідомленню, які однаково впливають на рейтинг. Хіба ці пости рівносильні між собою?
Взагалі ідея чудова. Такий рейтинг справді був би доволі значущим і на нього можна було б звертати увагу. А зараз, як колись на це вже звертали увагу — "спочатку я намагався допомагати людям та писати змістовні повідомлення, а потім став флудером і дістався до вершини рейтингу" :)

Врешті-решт користувачі, котрі люблять мірятись рейтингами отримають чудовий стимул для зменшення ентропії в межах форуму (змістовними повідомленнями звісно). Особливо, якщо за беззмістовні відповіді також можна будет отримати свою винагороду ;) Такий собі колективний модератор.

Гаряче підтримую. Коли можна очікувати змін?
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #10 : 2009-02-23 19:45:30 »
Корисною є шкала, що малюється на основі подяк, виражених учаснику.
Ну, ніхто проти немаэ нічого. Просто я питав за існуючу шкалу.
Існуючу прибрати взагалі. Залишити лише позначку "кількість повідомлень" в профілі та біля кожного запису.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #11 : 2009-02-23 20:34:15 »
Заради двадцятки "героїв" змінювати рушія... Не простіше просто на ту шкалу не дивитись?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #12 : 2009-02-23 22:14:37 »
Гм. Може зробимо не так? Можна просто прибрати зі сторінки з дописами лічильники дописів і зірочки. Тоді не буде спокуси мірятися ними.
Off-topic:
Чого я про це взагалі подумав: такий підхід дозволить сильно зменшити динамічність сторінки із дописами. Тоді можна подумати про те, щоб замість генерувати кожен раз сторінку наново просто зберегти готовий html і віддавати його статично. А коли щось зміниться, що представлене на цій сторінці (наприклад, підпис користувача, який туди щось написав) - просто вилучити статичну версію сторінки, й її буде згенеровано наново при новому запиті.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-02-23 22:58:13 »
Гм. Може зробимо не так? Можна просто прибрати зі сторінки з дописами лічильники дописів і зірочки. Тоді не буде спокуси мірятися ними.
Off-topic:
Чого я про це взагалі подумав: такий підхід дозволить сильно зменшити динамічність сторінки із дописами. Тоді можна подумати про те, щоб замість генерувати кожен раз сторінку наново просто зберегти готовий html і віддавати його статично. А коли щось зміниться, що представлене на цій сторінці (наприклад, підпис користувача, який туди щось написав) - просто вилучити статичну версію сторінки, й її буде згенеровано наново при новому запиті.
Тоді можна задіяти обернений кешуючий проксі, але ніби потреби у ньому немає. Тут питання до gvy - що у нас і як. Бо я за сервером не слідкую.

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #14 : 2009-02-23 23:09:37 »
Off-topic:
Та там, мабуть, дещо попереписувати й в рушії доведеться для такого трюку, може  навіть порядно... Ну і наразі навантаження на сервер у нас, мабуть, невелике, тому потреби в такій оптимізації, мабуть, немає. Але якщо постане таке питання, то можна буде поміркувати...