Автор Гілка: Зовнішня привабливість форуму  (Прочитано 2878 раз)

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
Re: Зовнішня привабливість форуму
« Відповідей #15 : 2009-06-06 20:34:05 »
Цитата
Я вмикаю «не показувати зображення» майже завжди
а скріншоти, графіки тощо?
Якщо з тексту зрозуміло, що цей малюнок може бути цікавий для мене, то я його увімкну і гляну. А скріншоти інколи можуть бути так само корисні, як голодному — фотографія ковбаси.

У мене це не забаганка, а життєва необхідність: вдома ходжу в Мережу через мобільний телефон. Буває так нудно чекати, поки звантажаться всі гарненькі малюночки і виявиться, що це не те, що я шукав... Ок, це мої особисті проблеми...

Але, наскільки мені відомо, існують текстові браузери, більше того, існують люди, які ними користуються.

Маю кілька пропозицій щодо покращення вигляду форуму та зручности роботи із ним.
...
Мимоволі виникає відчуття дешевості й непрофесійності.
Як на мій погляд, привабливість форуму залежить не від кількості і розмірів зображень... У мене сумніви у професійності виникають, коли я заходжу на якийсь сайт, а там ніякої інформації, лише Изображение, Изображение, ..., або Image, Image, ... Веб-майстер(?) не потрудився навіть альтернативний текст для зображень написати. (Я вмикаю «не показувати зображення» майже завжди).

Мені на форумі подобається спілкуватися з розумними людьми і знаходити нові знання. А фотографії, без сумніву, доречні на форумі фотографів.
Щасливий за Вас, та я геть не про те.
Тому прошу пана Mosesа не брати близько до серця мої слова: не треба бути щасливим за мене, я сам. :-) Я поважаю Ваше право на власну точку зору і Ваше право хотіти більших аватарок. Але я маю інші погляди. Спеціально глянув малюнок. Я саме про те. Я не заперечую, що реалізація Вашої пропозиції матиме певні вигоди. Але, повторюю, я не бачу, як більший розмір аватарок і додаткові зображення можуть збільшити привабливість форуму, підвищити зручність користування, покращити вигляд форуму і т.д.

Мабуть, я повинен був ілюструвати прикладами свої твердження. Наприклад, на мій погляд, сайт gerfins.ua просто жахливий: я не можу побачити ніякої корисної інформації, поки не увімкну зображення. За іронією долі, це сайт фотографів. :-)
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #16 : 2009-06-09 10:02:03 »
Але, повторюю, я не бачу, як більший розмір аватарок і додаткові зображення можуть збільшити привабливість форуму, підвищити зручність користування, покращити вигляд форуму і т.д.
Стосовно свого бачення користі від "пунктових" зображень я вже детально пояснив у темі з відповідним опитуванням. Якщо цього недостатньо, то у нас з вами надто різні погляди на зручність. Але нічого не маю проти, звісно. Ціную вашу думку і зовсім не наполягаю на своїй.
Стосовно збільшення розміру аватарок. На мою думку це не зовсім покращення зовнішнього вигляду. Радше це захід по усуненню явного недоліку, бо глянувши на аватарку такого розміру виникає відчуття дикої необґрунтованої економії чогось. Здаєт. що на т-му ф-мі потр. пис. скороч-ми. Я проти надлишковости, але й не бачу сенсу "зажимати" 35 пкс. на бік малюнку, якщо від того він у 99% випадків буде виглядати погано.
Та й від "утискання" розмірів малюнку форумними засобами я не у захваті. Хтось казав про навантаження на сервер - ось воно. Зайвий трафік? ось він. Краще вже обмеження на габарити/вагу.

Мабуть, я повинен був ілюструвати прикладами свої твердження. Наприклад, на мій погляд, сайт gerfins.ua просто жахливий: я не можу побачити ніякої корисної інформації, поки не увімкну зображення. За іронією долі, це сайт фотографів. :-)
Дизайн сайту дуже пристойний. Але верстання - жахливе. Вірніше, тут і верстки-то особливої немає: так, шаблон, порізаний на три горизонтальні смуги, плюс футер. Лебедєв плаче кровавими слізьми. Саме через верстку й незручности у роботі із сайтом. Тож, ваш приклад, у контексті даного обговорення, нічого не ілюструє.
« Змінено: 2009-06-09 10:48:41 від Moses »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #17 : 2009-06-09 11:16:23 »
Та й від "утискання" розмірів малюнку форумними засобами я не у захваті. Хтось казав про навантаження на сервер - ось воно. Зайвий трафік? ось він.
Власне, стискання відбувається за допомогою css - отож стискає малюнки не сервер, а ваш браузер, отож навантаження на сервер тут ніякого. Малюнок вантажиться з посилання, яке ви вказали, отож трафік іде не до лоу, а до сервера, на якому лежить малюнок. Хоча для _вас_ це таки буде зайвий трафік, бо переглядач завантажить малюнок повністю, а потім проресайзить малюнок до вказаного css розміру.

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
« Відповідей #18 : 2009-06-09 12:49:23 »
Стосовно свого бачення користі від "пунктових" зображень я вже детально пояснив у темі з відповідним опитуванням.
Я відвідував цю тему, проголосував і брав участь в дискусії.

Off-topic:
...у нас з вами надто різні погляди на зручність...
Мабуть, так. Не будемо через це починати війну. Світ прекрасний своєю різноманітністю. :-)

Дизайн сайту дуже пристойний. Але верстання - жахливе. Вірніше, тут і верстки-то особливої немає: так, шаблон, порізаний на три горизонтальні смуги, плюс футер. Лебедєв плаче кровавими слізьми. Саме через верстку й незручности у роботі із сайтом. Тож, ваш приклад, у контексті даного обговорення, нічого не ілюструє.
Можливо. Я не фахівець із сайтобудування, я говорив лише як користувач. Припускаю, що Ви маєте відповідний досвід, щоб побачити фундаментальні причини моїх незручностей з тим сайтом. Ті маленькі острівці, які я маю в Мережі, надзвичайно мінімалістські. Бо я просто не вмію робити такі штуки, наприклад, як на gerfins.ua :-)

Наведений приклад мав показати, чому я не люблю, коли на сайті багато малюнків. Це цілком у контексті нашого обговорення: я не хочу, щоб на форумі було так, як на тому сайті. (Я усвідомлюю, що Ваша пропозиція не така, просто вона спонукала мене до таких роздумів.)
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

gremlin

• Гість
« Відповідей #19 : 2009-06-09 12:53:45 »
Лебедєв плаче кровавими слізьми.
Теж мені авторитета знайшли. На розробленому його студією сайті банку «Райффайзен-Аваль» я ледь знаходжу потрібні мені речі. На сайті «Київстар» не на багато краще.

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #20 : 2009-06-09 13:16:29 »
Лебедєв плаче кровавими слізьми.
Теж мені авторитета знайшли. На розробленому його студією сайті банку «Райффайзен-Аваль» я ледь знаходжу потрібні мені речі. На сайті «Київстар» не на багато краще.
Я не звертався до авторитетів. Наведена мною фраза - сталий вираз :)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #21 : 2009-06-09 13:23:21 »
Так, досить флудити в адміністраторській. Є опитування, за результатами вирішимо. Якщо адміністратор не полінується зробити можливість відключати малюнки - нехай буде незалежно від результатів опитування. Принаймні, поганого це нікому нічого не зробить, а комусь принесе естетичне задоволення. Але адміністратора вмовляйте самі.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.