Проголосувало: 11
десь після рік користування централізованою системою назразок Subverion ви помічаєте одну незручну особливість. Ви не можете спочатку закомітити, а потім змержити. А мерж операція часто нетривіальна (одного разу я робив рефакторинг і не комітився 3 тижні, після чого іще 2 повних дні мержив). Інколи при необережних рухах дані втрачаються (був випадок коли я випадково видалив не той файл і робота за день була б втрачена якби не резервна копія, яку зробив Vim).
Перехід на розподілені системи дає наступні бенефіти:- локальні коміти і взагалі повна незалежність від серверу- безпечний мерж даних завдяки можливості проміжних і локальних комітів- більш інтелектуальний бранчинг
Якщо врахувати наявність http://www.kernel.org/pub/software/scm/git/docs/git-svn.html , то за svn (+git) зараз семеро. :-)
А навіщо два апачі - чим віртуальні хости з одним апачем не годяться?
Але є неприємні новини: ЩОДО використовує свою власну ліцензію, яка є «видозміненою GPL». Відповідно, не можна використати проекти Ґуґла — там на вибір є декілька ліцензій і серед них, звісно, нема YPL. Соурсфордж, кажуть, часом дуже загальмований, хоча з ліцензіями там простіше.Отже, нам потрібен власний репозиторій, який не накладуватиме ніяких обмежень на ліцензію. Наш сайт крутиться на першому апачі, а для сабверсії необхідно перейти на другий апач. Сподіваюся, що конфігураційні файли будуть сумісні. Якось вночі спробую замінити перший апач на другий і подивитися як воно працює... :-)
The goal is also to provide financial support for developers through sponsored projects. A developer has the possibility of being paid for their existing project or taking part in paid projects financed by companies. In both cases the resulting software will be Open Source Software (OSS). Specific licensing of software is left up to the individual projects, however an Open Source License must be used.
Поки не вирішені технічні проблеми з моїм відновленим обліковим записом, пишу з-під анонімуса.
Мені не здається, що з цим мають бути серйозні проблеми. Я не юрист, але в мене є враження, що YPL цілком GPL-compatible, хоч її і немає у офіційному списку.
Що я власне пропоную - розглянути варіант berlios.de.
Цитата: Cthulhu від 2010-04-29 16:25:50Поки не вирішені технічні проблеми з моїм відновленим обліковим записом, пишу з-під анонімуса.А що з ним не так? Я його відновив щоб інші з ним не бавилися. ;-)
Цитата: Cthulhu від 2010-04-29 16:25:50Мені не здається, що з цим мають бути серйозні проблеми. Я не юрист, але в мене є враження, що YPL цілком GPL-compatible, хоч її і немає у офіційному списку.Вона подібна, але вона не сумісна, так як вводить додаткове обмеження.