в принципі використовувати можна, але у дуже обмежених випадках і за умови правильного підбору запитань - наприклад, арифметичні дії (при цьому відповідь бажано приймати тільки цифрами - менше проблем).
менше проблем для кого???Я спеціально відповіді приймаю тільки одним СЛОВОМ.
Для прикладу розглянемо просте питання: «Скільки буде 2 по два?» Якщо не задавати додаткових вимог, то множина правильних відповідей (тобто, таких, які може дати ЛЮДИНА), звісно, зчисленна, але достатньо потужна для того, щоб перераховувати всі правильні варіанти у базі даних було не реально на практиці. Наприклад, правильними будуть відповіді "4", "чотири", "ЧОТИРИ", "четверо", "дві пари", "четыре", "чатыры", "four", "четири", "төрт", "quattro", "vier".
написання слова іншою мовою - це цілком така собі ознака людини, а не робота. Тільки от як перевіряти правильність відповіді? Адже, погодьтеся, якщо Ви передбачите як правильну лише, наприклад, відповідь "чотири"
mysql> select * from cap;+-------+----------------------------------+--------------------------------------+| capid | vopr_cap | otv_cap |+-------+----------------------------------+--------------------------------------+| 1 | 1 + 1 | 2 два || 2 | 2 - 2 | 0 ноль нуль || 3 | 5 + 5 | 10 десять || 4 | 4 - 2 | 2 два || 5 | 101 - 1 | 100 сто || 6 | Хто куля в лоб | сеня || 7 | 99 + 1 | 100 сто || 8 | 3 додати три | 6 шість шесть || 9 | 5 х 6 | 30 тридцять тридцать || 10 | пять x вісім | 40 сорок || 11 | Як звуть Гомера | гомер || 12 | Яке ім’я у Гомера | гомер || 15 | 10-4 | 6 || 17 | 19 плюс 11 | 30 |+-------+----------------------------------+--------------------------------------+14 rows in set (0.00 sec)
Якщо іноземні користувачі захочуть реєструватись, то я допишу у тбл капч відповіді на іноземних мовах.Специфіка сайту розрахована (надіюсь поки що) тільки на українську аудиторію. Та і самого сайту іще нема (розробка не закінчена).---Складність/стійкість та зручність... - якщо людина захоче зареєструватися, то вона це зробить.
на пхпбб така капча є - обходили