"Проц 900мгц" — доволі розпливчасте поняття. Скажімо, у школі де я працював деякий час були процесори VIA C3. У них відсутні деякі інструкції, що присутні у intel, тому дещо на них не запускалося чи глючило. Щодо linux не пам'ятаю, але windows xp точно мала проблеми з роботою офіса.
Я вже забув як консоль виставляється, але гугл порекомендував додати до командного рядка ядра: vga=normal nofb nomodeset video=vesafb:off
Ну і звісно прибрати усілякі splash і подібне.
Дякую. може і спробую, але сумніваюсь. Бо віндовс там колись ПРАЦЮВАВ. А я отримав системник (тобто встановлену там ОС) в не робочому стані.
І що цікаво (я вище вже писав): Коли вибрати мемтест, то він запускається (ну зрозуміло що у псевдограф консольному режимі, і з кольорами все в нормі).
Я іще не пробував вказувати init=/bin/bash (чи шось таке). Я на бубнті, забув все що не вмів і не знав

.
---
ПИТАННЯЧКО: якщо я зможу запустити систему в консольному режимі, то...? Дізнаюсь точну модель всього заліза, і шо потім? - виявити що дійсно відеокарта не підтримується? Так а до чого тут відеокарта до консольного режиму? Здається консольний режим підтримують всі відекарти. ну, точніше кажучи на будь-якій відеокарті лінукс може працювати в консольному режимі
Потім ставити старішу версію убунти (і отримати такий самий результат)?
Про віндовс. Впихання жорстокго диску із старенького але робочого системника нічого не дасть, бо систему ставили на на цьому 900 мгц динозаврі. А може хоча б у "безопасному режимі" якось запуститься?
---
У мене є підозра що щось не працєю на шляху від "система - відеовихід". даа, оце я написав, прям як копітан очевидність %:)). ну може якийсь міст чи якесь відеорозширення що повинно працювати з пікселями у GUI.
Драйвера...

Думаю що вони ны при чому. Поламалось саме та штука, з якою працюють драйаера, але це може бути не сама відеокарта (якщо можна вважати що вона та є окремою платоя), а якась хр..новина, яка взаємодіє з відеокартою.
---
Щось таке страшне написав %). АЛЕ якби ввідеокарта була не робоча то зображення взагалі не виводилося б. І можливо системник подав би сигнал несправності, або відсутнсотиі відеокарти, після ввімкнення. Хоча я не знаю чи буде він пищати якщо вбудована відеокарта нікуди негодна.
---
ааа, то може спробувати вказати написані вами параметри і станеться чудо? незнаю. треба спробувати.