значно вища швидкість роботи порівняно з програмами на Сі.
Якщо утиліти відсутні у вашому дистрибутиві, то встановити їх можна командою cargo install ripgrep exa fd-find .
community/ripgrep 0.7.1-1 A search tool that combines the usability of ag with the raw speed of grepcommunity/exa 0.8.0-1 ls replacement
Цитата: Володимир Лісівка від 2018-03-02 13:07:44значно вища швидкість роботи порівняно з програмами на Сі.Як на мене це трошки пересмикування, ось слова самого автора (наскільки я розумію) - "I'm willing to bet you've got some big binary files in that directory that ripgrep is skipping but that grep isn't." До мови це має стосунок ортогональний, до імплементації - найпряміший. А от бенчмарок я так і не знайшов.
Цитата: Володимир Лісівка від 2018-03-02 13:07:44Якщо утиліти відсутні у вашому дистрибутиві, то встановити їх можна командою cargo install ripgrep exa fd-find .І легким рухом "make install" ваша система перетворюється на слаку!.. В арчі, до речі, ripgrep і exa є в community:
Мені не треба щоб grep шукав по двійковим файлам, тільки по текстовим, так що це фіча а не бага.
Не перетворюється, бо cargo ставить бінарники у ~/.cargo/bin, який треба додати в PATH, або у вказаний каталог. Навіть під рутом він не ставить у /usr/bin чи /usr/local/bin .
нарешті дійшли руки спробувати: я часто шукаю фрази в архівах текстів: це десь 20 текстових файлів, разом 250 млн слів (4,7 Гб)
Це ті, що в Redox OS? І чому вони там саме в пʼять раз швидші? Бо пʼять ядер в розробника на машині?
напевно краще написали
Off-topic:А під Cygwin воно є?
Цитата: DalekiyObriy від 2018-03-02 21:06:09нарешті дійшли руки спробувати: я часто шукаю фрази в архівах текстів: це десь 20 текстових файлів, разом 250 млн слів (4,7 Гб)O_oТрясця, по чому ви шукаєте? Я був запустив в себе по робочій директорії, де здебільшого ASCII текст і пару бінарів - як grep десь десять хвилин ковбасив, так і rg.
It uses a lock-free parallel recursive directory iterator, courtesy of crossbeam and ignore.