Привіт всім! Я звикла до нециклічного перемикання розкладок, тобто Caps перемикає на першу, Ctrl+Caps - на другу, Shift+Caps - на третю, Ctrl+Shift+Caps - на четверту, яка б із них не була активною перед цим. Дуже зручно, і не потрібен індікатор розкладки, не відволікаюся на нього. Але є проблемка.
Раніше в мене це було налаштовано через xkb. Але чомусь його налаштування "злітають" при підключенні зовнішньої клави. Коли в мене була usb-клава, це не було проблемою, бо я відключала її досить рідко. Зараз bluetooth-клава, яка відключається сама через пару хвилин бездіяльності. Перезапускати кожного разу setxkbmap/xkbcomp дуже незручно (навіть якщо повісити їх на hotkey).
Знайшла інший спосіб - додала Custom Shortcuts в cinnamon на команди 'setxkbmap us', 'setxkbmap ua' і т.д. Тепер працює завжди, але інши hotkeys тепер працюють лише коли ввімкнена латинка, - теж не дуже зручно.
Отже, може хтось підкаже будь-який спосіб без цих недоліків? Будь-що: якийсь графічний перемикач розкладок, чи спосіб автоматично перезапускати setxkbmap/xkbcomp при підключенні клавіатури, чи що завгодно інше.