гаразд а якщо пакунок наприклад systemd i системе зав'язана на ньому?
То виберіть систему без systemd.
OpenWrt (LEDE) — маленький дистрибутив без зайвих речей. Навіть консоль не піднімають якщо не треба.
Що таке, в біса, "фспо", і чому всі роблять вигляд, що розуміють дописи пана топікстартера???
Це ж «Як пропатчити KDE2 під FreeBSD» в нових реаліях. Тепер в ролі KDE2 — systemd. Треба відповідати з серйозним виразом обличчя.
Це Фонд свободного программного обеспечения більш відомий як Free Software Foundation (FSF)
Вибирайте одне з двох: практичність чи ідеологія. Я вибрав практичність тому використовую Arch Linux з systemd. Тому що чим далі в ліс тим більше дров і в мене немає ненависті ні до GNU ні до systemd. Чесно кажучи працювати з сервісами та журналом системи в Arch Linux стало набагато легше після переходу на systemd в 2012-2013рр. Вертатися назад в кам'яну добу немає ніякого бажання.
Чесно кажучи працювати з сервісами та журналом системи в Arch Linux стало набагато легше після переходу на systemd в 2012-2013рр. Вертатися назад в кам'яну добу немає ніякого бажання.
На роботі Ubuntu та CentOS, вдома Debian. Згадую часи RHEL 5.x та написання init-скриптів вручну. Здригаюсь від жаху та ніяк не можу зрозуміти людей, яким не подобається 100%-сумісний конфігураційний файл, й вони віддають перевагу старим монструозним сценаріям, що їх треба було писати під кожен дистрибутив окремо.