Вибачаюсь наперід за може тупе питання, але як його включити і як саме він працює?
Неможливо запустити програму перевірки правопису. Будь ласка, переконайтеся, що вибрано правильну програму перевірки правопису та шлях до неї присутній у PATH.
Фаєрис функціонує дуже не погано, хіба занотую , якщо текст великий, то воно до певної кількості символів, далі не ахті.. :-/
ЦитатаНеможливо запустити програму перевірки правопису. Будь ласка, переконайтеся, що вибрано правильну програму перевірки правопису та шлях до неї присутній у PATH.
А це після встановлення сирців матюкається. Ще існує такі речі, як букви: "а", "й", "б", які ідуть як окрема складова речення, але їх також підмальовує .
це не зовсім зрозуміло, але теоретично для великих текстів краще вживати OOo
знову ж таки не зрозуміло де це, що це, яке середовище, яка команда запускалася...
Цитата: DalekiyObriy від 2008-01-15 06:41:57це не зовсім зрозуміло, але теоретично для великих текстів краще вживати OOoТак в тому й проблема, самі спробуйте затащити великий текст, наприклад у цьому форумі коли пишете повідомлення і перевірити та глянути на кінець тексту. Тоді зрозумієте про що я.
Цитата: DalekiyObriy від 2008-01-15 06:41:57знову ж таки не зрозуміло де це, що це, яке середовище, яка команда запускалася... Вибачаюсь, тут притупив, але в більшості це всі редактори KDE, тому і не задавав конкретної відповіді. З ООо не пробував гратися, тому для обстанівки там вже не знаю.
я пробував відносно великий текст - до декількох десятків КБ файерфокс перевіряє без питань...
дві речі:1) встановити aspell, перевірити, щоб шлях до нього був і він запускався з командового рядка2) в центрі керування налаштувати систему перевірки орфографії
Обоє працює, а ось шлях де і котрий -- не збагнув як налаштувати.
$PATH
Цитата: Данило Теодорович від 2008-01-16 07:09:32Обоє працює, а ось шлях де і котрий -- не збагнув як налаштувати.Я думаю, що малося на увазі, що він знаходиться у одній з тек, на які вказує системна змінна PATH. Перевірити це можна, віддавши команду Код: [Вибрати]$PATH
А тут виникло питання іншого характеру, а саме чи можна якось створити орфографічність щодо дефісу? Бо наприклад при написані слова "будьякий" вона його у виправленнях пропонує "будь який".