Автор Гілка: компіляція ядра лінюкса  (Прочитано 9420 раз)

Відсутній Shiqq-1

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
будь ласка, приклади компіляції кернеля і його застосовання

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: компіляція ядра лінюкса
« Відповідей #1 : 2019-12-22 15:38:30 »
Приклад:
make xconfig (для KDE, вибираємо точно архітектуру процесора, щоб працювало швидше)
make -j3 (Core2 Duo)
Застосування — у кімнаті холодно (TDP — 65 Вт, на рівні Ryzen 2 3600; зима цього року не холодна, тому має вистачити для прогрівання, доки ви, обнімаючи корпус, розмірковуєте над подальшими діями).
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Миха́йло Даниленко

• Гість
« Відповідей #2 : 2019-12-23 14:08:12 »
Реальний приклад (https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=196253):
sudo apt-get install build-essential fakeroot
sudo apt-get build-dep linux
apt-get source linux
cd linux-*
wget -O debian/patches/fix_trackpoint_3rdbutton.patch 'https://bugzilla.kernel.org/attachment.cgi?id=273725'
echo fix_trackpoint_3rdbutton.patch >> debian/patches/series
dch -l '~tpfix' 'fix trackpoint 3rd button detection'
fakeroot debian/rules binary

Відсутній Shiqq-1

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2019-12-23 19:52:51 »
то був пач і пошук багів, я ж мав іа увазі компіляцію з джерела https://www.kernel.org/ з пошаговими інструкціями компілятору gcc, чи іншим: clion, slickedit, vs,.. І це все не з Інтернета, а зі своєї практики і розробки. Чи можліва компїляція лінюкса у Windows? тільки файлів .с.

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #4 : 2019-12-23 20:33:46 »
По-перше, не «лінюкса» а «лінукса».По-друге, вам не треба це робити. Вже з ваших питань видно що ви «не в темі» зовсім й не зможете досягнути результату.
Хоча, можете спробувати: https://kernelnewbies.org/KernelBuild
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Миха́йло Даниленко

• Гість
« Відповідей #5 : 2019-12-24 14:14:11 »
то був пач і пошук багів
Ви запитали "приклади компіляції" та "застосування", що я зрозумів як "як зібрати ядро, і навіщо це треба?". От вам реальний випадок, коли це дійсно треба. Те, про що ви питаєте — це якась примха без конкретної цілі.

Відсутній Shiqq-1

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2019-12-24 23:07:11 »
у мене виникли сумніви що у когось тут є рєальний досвід в компілюванні кернела, а по цьому нема прикладів щоб іх показуваті, навіть чужих.

Відсутній Shiqq-1

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2019-12-24 23:12:56 »
По-перше, не «лінюкса» а «лінукса».По-друге, вам не треба це робити. Вже з ваших питань видно що ви «не в темі» зовсім й не зможете досягнути результату.
Хоча, можете спробувати: https://kernelnewbies.org/KernelBuild

розгляну вашу "пораду" тільки з умовою що ви зробите цю працю за мене.
« Змінено: 2019-12-24 23:19:48 від Shiqq-1 »

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #8 : 2019-12-24 23:22:14 »
Діагноз: або товстий троль, або «не дуже розумний» віндузятник-вайтішнік що не розуміє що таке ядро операційної системи та взагалі нащо його компілювати у вигляді відмінному від дистрибутивного.Й робити за вас ніхто нічого не буде. Хоча... еквівалент 25 GBP за годину мого часу — й я виконаю ваше замовлення. Хоча у мене дуже малий досвід з Linux, лише якихось 17 років.
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Миха́йло Даниленко

• Гість
« Відповідей #9 : 2019-12-26 14:08:03 »
Діагноз: або товстий троль
FTFY

Відсутній lpi3

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
« Відповідей #10 : 2020-01-10 13:33:26 »
 Колись давно (15 років тому) я таким бавився, збирав ядро вимикаючи ті речі, які мені не потрібні, а ті що потрібні вбудовуючи прямо в ядро. Зазвичай це призводило до більш швидкого завантаження саме ядра, але ніяк не впливало на швидкість системи як такої.
 Колись я вимкнув підтримку usb mass storage devices бо тоді не знав що це таке і вважав, що воно мені не потрібне. Як результат usb flash drives перестали монтуватися і я дізнався що ж таке usb mass storage devices =]

Досвід цікавий і напевно корисний в якихось випадках, але я б рекомендував прочитати якусь книжку (understanding linux kernel daniel bovet marco cesati дуже гарна) - від цього буде набагато більше користі. Принаймні зі мною було саме так, коли постало питання писати драйвера для ядра (по роботі).