Коливання заряджених частинок створюють електромагнітні хвилі навколо частинки.
Один квант (порція) — це одна хвиля.
Електромагнітні хвилі створюють інтерференцію, яка впливає на курс частинок, так що вони поводять себе як частинки та хвилі одночасно.
Пояснювати подібні речі без математики - справа так собі. Строго кажучи, три з чотирьох наведених вами тез є як мінімум частково невірними:ЦитатаКоливання заряджених частинок створюють електромагнітні хвилі навколо частинки.Невірно. Світового ефіру не існує.
ЦитатаОдин квант (порція) — це одна хвиля.Терміни "квант" і "частка" не є взаємозамінними.
ЦитатаЕлектромагнітні хвилі створюють інтерференцію, яка впливає на курс частинок, так що вони поводять себе як частинки та хвилі одночасно.Абсолютно невірно. Інтерференція хвиль, за означенням, впливає тільки на хвилі.
А от інтерференція (якщо калькувати з interference) від спостерігача таки може міняти природу ефектів випромінювання. Картинка гарна, але мало до чого придатна. Пошук по "double slit experiment" дасть дуже багато науково-популярних і кращих ілюстрацій та відео.
Без математики. Без CGI.
ЦитатаБез математики. Без CGI.Без реєстрації. Без SMS. Я утримаюсь від подальшої дискусії дилетантів (бо ви про квантову механіку явно взагалі нічого не знаєте, а я серйозні речі на цю тему читав ще в нульових) і не буду розбирати викладену вами нову порцію феєрично невірних висловлювань, але радив би вам почитати хоча б щось науково-популярне на цю тему. Почніть з пошуку по "double slit experiment", хоча б в об'ємі статті на вікіпедії.
Наука суттєво просунулася вперед з того часу. Я раджу вам хоч щось почитати про гідродинамічні квантові аналоги, щоб ви були у темі що взагалі відбувається у науці зараз.Популярно пояснено тут: https://www.youtube.com/watch?v=WIyTZDHuarQ .
Цитата: Володимир Лісівка від 2020-01-02 16:42:36Наука суттєво просунулася вперед з того часу. Я раджу вам хоч щось почитати про гідродинамічні квантові аналоги, щоб ви були у темі що взагалі відбувається у науці зараз.Популярно пояснено тут: https://www.youtube.com/watch?v=WIyTZDHuarQ .Вірно, але припиніть робити вигляд, що ви маєте про це найменше уявлення. Відео аж занадто популярне, і про якісь останні досягнення в ньому не йдеться.