Я навіть не знаю, як називається програма для перегляду файлів, ОС Ubuntu 19.10. Судячи з усього, це Nautilus. Але при завантаженні файлів менеджер інший (скріншот нижче). У ньому нічого з файлами робити не можна, ні переміщувати, ні перейменувати. Це не досить зручно, коли працюєш з багатьма файлами. Так є фотографія з назвою DSC_1090, коли я завантажую її на сайт, то підписую за змістом знімку, наприклад, Nature-Flowers щось таке. Наступного разу я вже бачу, що цей знімок підписано, отже його завантажувати не потрібно. Або просто переміщую у папку з назвою uploads, де я вже знаю, що всі файлі у цій теці завантажені. Все це я роблю прямо тут, в браузері.
А як налаштувати іншу віконницю?
sudo apt install i3
Браузер у мене Chromium. Є сайт на WP, є декілька сайтів на phpBB, а є ще платне двигло WWS для сайту зі шпалерами, ліцензоване. Усюди я завантажую файли, виключно фото, інколи інші файли. Також є соціальні мережі, в них я також інколи щось завантажую, але там не потрібно перейменовувати файли.
Чекайте... Це мабуть якесь непорозуміння. Те, що працює у Chromium, має працювати абсолютно однакового на усіх платформах. Linux і середовище тут ні до чого.