Вітаю
Нещодавно поставив ubuntu 20.04 на ноут. Сьогодні під час роботи система зависла. Не вистачило памяті 8г, таке вже було коли юзав 14.04 без swap, а в 20.04 нічого не робив зі swap.
Перевантаживши, потрапив у 'режим відладки' з помилкою: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLYВвів команду: Код: [Вибрати]fsck /dev/sda1 і наче порішав.
fsck /dev/sda1
Після цього, при перезавантаженні пише 'Натисніть Enter, щоб перейти до режиму супроводу (або натисніть Ctrl-D, щоб продовжити). Далі, при натисканні пробілу або табу - пише: Display all 1963 possibilities? (y or n)
І тут проблема, бо розкладка чомусь українською і я не можу вводити англійською команди.Як переключитися на англійську? Перепробував всі можливі комбінації клавіш 😬
Дякую за допомогу
Після цього, при перезавантаженні пише 'Натисніть Enter, щоб перейти до режиму супроводу (або натисніть Ctrl-D, щоб продовжити). Далі, при натисканні пробілу або табу - пише: Display all 1963 possibilities? (y or n)І тут проблема, бо розкладка чомусь українською і я не можу вводити англійською команди.
---хйзн - хто його зна
На майбутнє: розкладка перемикається за допомогою натискання клавіші Ctrl (просто натисніть Ctrl і перемкнеться).
Дякую за допомогу.Зробив англійську дефолтною для системи - тепер в режимі відновлення англійська розкладка.
Разом з тим, перепробувавши різні мануали по відновленню файлової системи і так й не пофіксивши проблеми - вирішив перевстановити убунту.
...По друге, в режимі відновлення не перемикаються розкладки, там доступна лише дефолтнаЩодо перемикання по Ctrl - то це ваше кастомне налаштуваннчя або це стосується молодших версій