Автор Гілка: Grusha linux  (Прочитано 5039 раз)

Відсутній Hturuta

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
Grusha linux
« : 2024-09-02 15:22:44 »
Добрий день! Я тут новенький, тому потрібна деяка допомога. Завантажив iso образ Grusha Linux з Hurtom, але коли пробував запустити на VirtualBox і він говорить що не можливо запуститись з нього. Пробував записати на флешку вбудованим способом, також не вийшло. Ventoy, Rufus також нє. Тільки коли спробував BalenaEtcher той сказав що відсутній Partition Table. Підкажіть будь ласка що робити.

Відсутній Hturuta

• Новачок
  • *
Grusha linux
« Відповідей #1 : 2024-09-02 15:56:35 »
Добрий день! Я тут новачок, і мені потрібна допомога. Я пробував встановити Grusha на VirtualBox але нічого не вийшло, потім пробував запропанованим автором методом записати iso на флешку, він записав але з флешки не запускалось. Потім спробував Rufus та Ventoy також не пішло. Тільки BalenaEtcher сказав мені що не вистачає Partition Manager.
Будь-ласка допоможіть все ж встановити його.
Завантажував з толоки
(https://toloka.to/t24543)

Відсутній denkin

• Кореспондент
  • дописів: 138
Re: Grusha linux
« Відповідей #2 : 2024-09-02 16:33:03 »
Вам точно потрібен мертвий вже років дев'ять клон клона Убунту?
Ражду спробувати Linux Mint, а краще: Debian Linux.
Xubuntu 20.04.X + Xubuntu Testing

Відсутній Hturuta

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2024-09-02 17:30:54 »
Мені просто хочеться спробувати і потикати його. Також це єдиний український дистрибутив який я зміг завантажити. І ще є бажання спробувати встановити оновлення на нього та подивитись що буде.

Відсутній denkin

• Кореспондент
  • дописів: 138
« Відповідей #4 : 2024-09-03 16:33:37 »
Для цього потрібно використовувати відповідне за часом залізо: 10-15 річної давнини.
Між іншим, будь який з популярних дистрибутивів має непогану українську локалізацію.
А Груша - це просто збірка на основі Убунту, аба Мінт. Більше нічого українського там немає.
Xubuntu 20.04.X + Xubuntu Testing

Відсутній yvs115

• Графоман
  • дописів: 385
« Відповідей #5 : 2024-09-03 21:50:38 »
Мені просто хочеться спробувати і потикати його. Також це єдиний український дистрибутив який я зміг завантажити. І ще є бажання спробувати встановити оновлення на нього та подивитись що буде.
Що існують лінукси без підтримки локалі? - завантажте любий з розповсюджених (при інсталяціїї, чи після, оберіть українську локалізацію).
Якщо є бажання оновлюватися частіше - беріть любий існуючий rolling дистрибутив.
Якщо потрібна інша специфіка - скажіть яка - кожен дистрибутив у чомусь краще, в чомусь гірше.
« Змінено: 2024-09-03 22:03:32 від yvs115 »

Tokiri

• Гість
« Відповідей #6 : 2026-07-20 12:05:12 »
Добрий день! Я тут новенький, тому потрібна деяка допомога. Завантажив iso образ Grusha Linux з Hurtom, але коли пробував запустити на VirtualBox і він говорить що не можливо запуститись з нього. Пробував записати на флешку вбудованим способом, також не вийшло. Ventoy, Rufus також нє. Тільки коли спробував BalenaEtcher той сказав що відсутній Partition Table. Підкажіть будь ласка що робити.

Там щоб систему стартанути потрібен DVD-RW або DVD+RW болванки (формат залежть від того, чи підтримує твій оптичний привід тільки "-", чи має додаткову підтримку "+" болванок). Але і це не все, залізо теж має значення, якщо це ВМ, то став грушу на HDD, бо груша не розуміє таймінгів SSD. Якщо це вже реальне залізо то конфігурація має бути +/- такою:
— проц  Intel Core 2 Duo E8400 (Socket LGA775);
— відеокарта NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MiB (можна і 256 MiB);
— мережева карта PCIe Atheros AR9285.
Це приблизний орієнтир по реальному залізу.

Відсутній rpalyvoda

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
« Відповідей #7 : 2026-07-24 05:39:06 »
Якщо хочете спробувати сучасний український дистрибутив, то є Prism Linux. Він недаремно входить в топ 100 distrawatch. Чудовий дистрибутив.

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
  • дописів: 37
« Відповідей #8 : 2026-07-24 11:10:13 »
Svitlo Linux foreva