Автор Гілка: Як забанити московитську мову в гуглі та на ютубі?  (Прочитано 399 раз)

Відсутній kostiantyn.hermash

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
Я вже багато років треную гуглівські алгоритми, щоб вони не показували мені контент московитською мовою.

На ютубі я натискаю кнопки "не цікаво" і "не рекомендувати канал" на московитськомовний контент, а також надсилаю скарги на московитськомовну рекламу.

Частково я досяг успіху. Хоча інколи реклама кацапською проскакує. Якщо шукати англійською мовою, то майже завжди все ок. Але якщо шукати українською мовою, то мені все одно вивалює кацапський контент.

Я вимкнув московську мову в налаштуваннях гугла і браузера, але йому пофіг.

Немовби він не бачить різниці.

Повністю побороти цю проблему не вдається. Чому немає такої кнопки "вимкнути кацапів"?

Відсутній denkin

• Кореспондент
  • дописів: 138
Така ж проблема.
Xubuntu 20.04.X + Xubuntu Testing

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1936
В параметрах пошуку можна задати мову текстів для пошуку, напр. отакий запит у мене дає практичне всі результати українською:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-1-d&q=голова&lr=lang_uk
« Змінено: 2025-01-29 11:32:48 від Володимир Лісівка »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3849
  • Програміст
Додаток uBlackList для Firefox мені допомагає чистити результати Ґуґла та Бінг.
Для uBlackList, три прості правила блокують більшість російськомовних сайтів:

*.ru/*
*://ru.*
title/*ы*/

В Ґуґлі також можна додавати «-и» до рядка пошуку, щоб позбутися сторінок зі словом «и» (рос. «і») в тексті.

Я здебільшого перейшов на SearX, який автоматично шукає українською враховуючи мої настройки. Також там зручно перемикатися на іншу мову (англійську, польську, німецьку, ...).
Я вернув поле пошуку в Фаєрфоксі, і тоді там є можливість додавати пошукові системи (зʼявляється зелений плюсик коли можна), і можна вибрати пошукову систему по замовчуванню чи вибрати потрібну для якогось конкретного запиту.

Я так само блокую всі російськомовні канали, які пропонує мені Ютуб, або клацаю на палець вниз під відео, якщо конче треба подивитися.  Для Ютуба є StopRU, але я ним не користуюся, бо у мене і так все чисто.

Є ще сайт TyDyvy, але там рідко бувають відео, які мені цікаві.
« Змінено: 2025-01-29 11:34:44 від Володимир Лісівка »
[Fedora Linux]