Автор Гілка: Як забанити московитську мову в гуглі та на ютубі?  (Прочитано 2262 раз)

Відсутній kostiantyn.hermash

• Новачок
  • *
  • дописів: 39
Я вже багато років треную гуглівські алгоритми, щоб вони не показували мені контент московитською мовою.

На ютубі я натискаю кнопки "не цікаво" і "не рекомендувати канал" на московитськомовний контент, а також надсилаю скарги на московитськомовну рекламу.

Частково я досяг успіху. Хоча інколи реклама кацапською проскакує. Якщо шукати англійською мовою, то майже завжди все ок. Але якщо шукати українською мовою, то мені все одно вивалює кацапський контент.

Я вимкнув московську мову в налаштуваннях гугла і браузера, але йому пофіг.

Немовби він не бачить різниці.

Повністю побороти цю проблему не вдається. Чому немає такої кнопки "вимкнути кацапів"?

Відсутній denkin

• Кореспондент
  • дописів: 138
Така ж проблема.
Xubuntu 20.04.X + Xubuntu Testing

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1955
В параметрах пошуку можна задати мову текстів для пошуку, напр. отакий запит у мене дає практичне всі результати українською:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-1-d&q=голова&lr=lang_uk
« Змінено: 2025-01-29 11:32:48 від Володимир Лісівка »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 4072
  • Програміст
Додаток uBlackList для Firefox мені допомагає чистити результати Ґуґла та Бінг.
Для uBlackList, три прості правила блокують більшість російськомовних сайтів:

*.ru/*
*://ru.*
title/*ы*/

В Ґуґлі також можна додавати «-и» до рядка пошуку, щоб позбутися сторінок зі словом «и» (рос. «і») в тексті.

Я здебільшого перейшов на SearX, який автоматично шукає українською враховуючи мої настройки. Також там зручно перемикатися на іншу мову (англійську, польську, німецьку, ...).
Я вернув поле пошуку в Фаєрфоксі, і тоді там є можливість додавати пошукові системи (зʼявляється зелений плюсик коли можна), і можна вибрати пошукову систему по замовчуванню чи вибрати потрібну для якогось конкретного запиту.

Я так само блокую всі російськомовні канали, які пропонує мені Ютуб, або клацаю на палець вниз під відео, якщо конче треба подивитися.  Для Ютуба є StopRU, але я ним не користуюся, бо у мене і так все чисто.

Є ще сайт TyDyvy, але там рідко бувають відео, які мені цікаві.
« Змінено: 2025-01-29 11:34:44 від Володимир Лісівка »
[Fedora Linux]

Відсутній Lunara17

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
Ніби зробила все що вище написали, але все одно трапляється :(

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 4072
  • Програміст
У пошукових системах Google і Bing допомагає додати «-и». Російське слово «и» дуже часто зустрічається, і тому російські тексти виключаються з пошуку.
[Fedora Linux]

Відсутній Tamer4

• Новачок
  • *
  • дописів: 15
Те, що мені радили в підтримці гугла:
"Керувати обліковим записом гугл" > "Особиста інформація" > "Мова":
Вибрана мова має бути одна - Українська, "інших мов" не має бути
У мене працює, якщо шукати явно слова російською - будуть результати російською, але не спочатку і не всі. В ютубі ролики російською відмічаю "Не цікавить" .Це треба робити час від часу, але чим далі тим рідше.
Також внизу сторінки пошуку Google та в налаштуваннях YouTube переконайтеся, що вибрано саме Україна. Якщо стоїть "Весь світ", гугл часто підмішує московитське через географічну близькість.

Відсутній ps

• Кореспондент
  • дописів: 136
Цитата
треную гуглівські алгоритми

виглядає так, якби гравець тренував гральний апарат ручкою рулетки.

мені ось більше цікаво як вимкнути автоматичне варнягалово англійською. розумію, що вони таким чином привчають юзерів до нових фіч, але реально набридло перемикатись (якщо дивитись від гостя)