Проголосувало: 70
Під час роботи зі словником Кримського в мене виникло цікаве питання: чи не час нам оновити розкладки, додавши деякі символи Unicode, наприклад, все частіше в документах зустрічається (і взагалі рекомендовано) вживання апострофа Unicode (а не single quote),
Цитата: DalekiyObriy від 2007-09-17 05:40:22Під час роботи зі словником Кримського в мене виникло цікаве питання: чи не час нам оновити розкладки, додавши деякі символи Unicode, наприклад, все частіше в документах зустрічається (і взагалі рекомендовано) вживання апострофа Unicode (а не single quote),Я бачу за посиланням три апострофи і не бачу рекомендацій.
Ради апострофа третій рівень — це якось занадто.
От якби можна було використовувати праву (цифрову) клавіатуру для набору символів за їхнім десятковим кодом, як це реалізовано у Вікнах, то це було б найкращим рішенням.
Щодо спеціальних клавіш для тире etc., то у Word-і, НМД, зроблено найкраще:ndash — Ctrl+- (права клавіатура)mdash — Alt+Ctrl+- (права клавіатура)нерозривний пробіл — Ctrl+пробіл
варіантів реалізації може бути декілька:- створити новий варіант розкладки, напр ua(unicode)- додати третій рівень до існуючих розкладок, тоді повісивши, напр., третій рівень на правий Alt можна зробити довге тире натиснувши RAlt+- або типографську лапку RAlt+" (правда їх має бути дві)...
цікаво почути думки з цього приводу...
Цитата: Campana від 2007-09-18 01:19:16Я бачу за посиланням три апострофи і не бачу рекомендацій. ( ʼ ) Letter apostrophe (“modifier letter apostrophe”), U+02BC. This is preferred when the apostrophe is not considered punctuation which separates letters, but a letter in its own rightщоправда в багаьох проектах (включно з wikipedia та LJ), чомусь використовується U+0219 "right single quotation mark"...але я тут не експерт, якщо наведете якісь статті з цього приводу буду вдячний
Я бачу за посиланням три апострофи і не бачу рекомендацій.
і зовсім не занадто, напр. символ Євро часто висить в третьому рівні, не бачу чому б Unicode апострофу, лапкам і рискам не бути там також...
Цитата: Campana від 2007-09-18 01:19:16От якби можна було використовувати праву (цифрову) клавіатуру для набору символів за їхнім десятковим кодом, як це реалізовано у Вікнах, то це було б найкращим рішенням.тут згоден, не завадило б...але можливо існують якісь проги, що дозволяють таке?
не думаю, що це гарний варіант для неофісних рішень - задіювати клавішні скорочення з Alt та Ctrl - не дуже гарний тон (та й не думаю, що це можливо, якщо не зробити Alt перемикачем третього рівня)...окрім того речі на штиб Ctrl+- використовується в різних програмах...
Було б добре якби хтось би взяв на себе працю і взагалі пояснив різницю між цими речами і правила їх вживаня. Я наприклад не типографіст і різниці між тими ж апострофами чи тире коротке довге не розумію
В Росії в цьому плані за цю справу взявся Лєбєдєв(той що дизайнер)
різниці між тими ... тире коротке довге не розумію
Тому про це в старі часи ніхто й не міг написати: все ж у шрифтах, і в букварях, врешті-решт.
Лєбєдєв, таке враження, що поїхав дахом в останній рік-півтора. Почав писати повну маячню, яку обговорювати можна тільки на рівні "ги-ги".
ЦитатаТому про це в старі часи ніхто й не міг написати: все ж у шрифтах, і в букварях, врешті-решт.у старі часи апострофа не було. Були правила читання, і всі знали, як треба читати мяч і пятдесят. Апостроф виник у радянські часи.
ЦитатаЛєбєдєв, таке враження, що поїхав дахом в останній рік-півтора. Почав писати повну маячню, яку обговорювати можна тільки на рівні "ги-ги".наприклад?
Гм, а самому почитати?
Декларація незалежності Жмеринки
двоєзапятіє
як буде правильно по-російському "Бєлорусія",
кава