Автор Гілка: Послуги з кіберзахисту та програмного забезпечення  (Прочитано 389 раз)

Відсутній Intangle

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
Вітаю, товариство!

Хочу поділитись ресурсом, який може бути корисним як для системних адміністраторів, так і для команд, що працюють з корпоративною інфраструктурою.

Avolute Technology - це українська компанія, яка спеціалізується на кіберзахисті та впровадженні рішень з інформаційної безпеки.

Серед напрямків:

Захист привілейованого доступу (PAM)

Управління мобільними пристроями (MDM)

Хмарна безпека (AWS, Azure, GCP)

Аудит безпеки та впровадження SIEM-рішень

Технічний консалтинг і супровід

🛡️ "Securing the future, one byte at a time."

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3904
  • Програміст
Вітаю на форумі!

Підкажіть колегам по фронту, на чому робити бастіон? Зараз зламують і Лінукси теж.

Я на своєму домашньому компʼютері, коли був у відпустці, помітив що на флешці, яку я зробив з допомогою Ventroy, змінився завантажувач та помінялася контрольна сума файлу ISO із Федорою. Після того, я записав на флешку ще понад десяток ISO-ок — ніяких проблем не було, тобто це не проблема з флешкою (флешка якісна, не ноунейм).

Я у якості бастіона вирішив використати Хромобук з апаратним захистом біосу від запису. Тобто я відкрутив гвинт, записав кастомний біос, закрутив гвинт назад. Поставив туди Alma Linux. Диск зашифрований. Планую ще включити SecureBoot, але у дистрибутивах ядро залочене коли завантажене при увімкненому SecureBoot, навіть якщо ключі свої, тобто eBPF, наприклад, не працює. Компілювати своє ядро кожного разу — замахує. Сидіти на старому ядрі — теж погано. Без SecureBoot, процес завантаження залишається вразливим, тобто це не бастіон.

Може щось підкажете?
[Fedora Linux]