% df -hФ. система Розм Вик Дост Вик% змонтований наlog2ram 4,0G 183M 3,9G 5% /var/loglog2ram 4,0G 1,5G 2,6G 36% /home/yvs/.cache
64 Мб як для мене це мало
може використати swap
для зручного використання логокешів зручно використовувати log2ram
якщо це десктоп то в ~/.cache богзна скільки всього (в основному певно браузерні кеши)
log2ram 4,0G 183M 3,9G 5% /var/log
Цитатазручно використовувати log2ramне знав про таку! бо частина системних логів досі смажить ssd, через що мене хронічно давить жаба викручувати дебаги на максимум.
зручно використовувати log2ram
дивлюсь згаданий вище I/O htop
А як ви змонтували /var/log
може є перевірений рецепт, щоб я не ушатав систему з цією оптимізацією
Це через fstab і якщо так то чи можна приклад того рядка (з опціями монтування)?Але з іншого боку... толку з логів якщо після ребуту вони зникнуть, хіба що дійсно як для оптимізації швидкості і терміну служби диску. Частково щось перенести в перманент..
Але з іншого боку... толку з логів якщо після ребуту вони зникнуть, хіба що дійсно як для оптимізації швидкості і терміну служби диску. Частково щось перенести в перманент..
ЦитатаАле з іншого боку... толку з логів якщо після ребуту вони зникнуть, хіба що дійсно як для оптимізації швидкості і терміну служби диску. Частково щось перенести в перманент..А вам логи потрібні задля якої мети?
Коли то задля "чому воно зависло", то можна й на інший комп через мережу логи скидати (де також вони в пам'яті будуть). А з того на перший.
різні use-case бувають, нп централізований логхаб також буває та відповідними стд засобами організовується, але назад на перший нема сенсу перекидувати.
Цитата: yvs115 від 2025-11-29 18:44:21різні use-case бувають, нп централізований логхаб також буває та відповідними стд засобами організовується, але назад на перший нема сенсу перекидувати.А коли другий зависне, то де його логи брати? ))Логи першого на другий, логи другого на перший. І все в пам'яті ))Ще й по мултікасту