Автор Гілка: Створення бекапу операційної системи "з середини"  (Прочитано 142 раз)

Відсутній ps

• Дописувач
  • **
  • дописів: 55
В мене є фізичний сервер-одноплатник, на якому крутиться Debian. Вже якось був ушатав і не раз, кожного разу піднімаю з початку і це мені набридло, боюсь чергового глюку / вильоту напруги на оновленнях і тд, думаю про бекап, щоб не тягати вибіркові теки.

Чи можете порадити якісь готові, стабільні рішення? Була б віртуалка - не було б проблем, але на одноплатнику мало ресурсів для такої розкоші.

Відсутній BeSiDa

• Кореспондент
  • дописів: 155
Який розмір "диску"?
Зазвичай "бекап" це лише "дд іф=диск оф=зовнішній-мережевий-диск" зі стисненням даних якимсь з *зіп-ів.

Але сама ідея "бекап" то таке... наразі є "Дебіан Лів" збірки, яки не тільки запустяться "як воно є", але ще й можуть самі себе клонувати на інші носії.

Відсутній ps

• Дописувач
  • **
  • дописів: 55
Цитата
Який розмір "диску"?
Гіг сім вбудованої де система

Цитата
Зазвичай "бекап" це лише "дд іф=диск оф=зовнішній-мережевий-диск" зі стисненням даних якимсь з *зіп-ів.
Про dd знаю, але сумніваюсь як він то зробить, коли крутяться процеси типу /run /log та ще всякої динаміки (не завжди в стандартних теках)

Відсутній BeSiDa

• Кореспондент
  • дописів: 155
Коли система з журналюванням то пофіг (щодо мети). Можна до того "синхронізувати все на диск".
Але через те раніше (до журналювання) робили різні розділи "логів", "базової системи" (не змінної), "користивацької" (змінної), "системної змінної" (/вар ), "тимчасової" (що й копіювати зайве).
Що саме ви хочете зберігати та відновлювати?
А то можна й з мережі запуститися (не чіпати диск) та скопіювати. Чи "систему у пам'яті" тримати (як це лів-диски роблять).