Цитата: ps від 2026-01-04 09:36:44Вдумайтесь! редактор хоче графіку, дожились.Вважаєте дивним?? Навіть ВГА і ЦГА були _графічними_ адаптерами Ви ж не про "векторні дисплеї" згадали?
Вдумайтесь! редактор хоче графіку, дожились.
А зараз я пишу свій графічний пінгер, і він вимагає графічний адаптер для роботи. Пробував запустити його на машинці 2010-го року випуску — мусив ставити емулятор/транслятор OpenGL. Трошки тексту і графіки їсть 15% процесора.
Апаратно це реалізовувалося циклічним буфером скан-ліній (кожен рядочок пікселів на екрані мав свій вказівник на свій буфер та свої опції), тому там навіть було плавне прокручування тексту і додаткові рядки статусу зверху та знизу зі своїм незалежним розширенням та своїми кольорами.
А слабо розробити свою нову ОС для смартфонів (і не тільки, і для більших та великих екранів), таку якої ще не існувало, таку де був би "текстовий режим" для нормальних текстових редакторів вбудований. І багатомовність (як в Україні) вбудована (хоча б ук+ан).
Цитата: BeSiDa від 2026-01-07 13:04:54А слабо розробити свою нову ОС для смартфонів (і не тільки, і для більших та великих екранів), таку якої ще не існувало, таку де був би "текстовий режим" для нормальних текстових редакторів вбудований. І багатомовність (як в Україні) вбудована (хоча б ук+ан).На новіших версіях Андроїд є вже вбудований термінал, якщо ввімкнути режим розробника.
Добре, що там є віртуальна машина з Лінуксом (відокремлена від Андроїд), але я не про те...
я про зміну досвіду користування девайсом з таким розміром (фізичним) екрана. І для користувачів, і для розробників сотфу.