Автор Гілка: Після чергової обнови Fedora, в MS VSCode зпоганились шрифти  (Прочитано 845 раз)

Відсутній ps

• Дописувач
  • **
  • дописів: 89
Разом з ними відлетіла графа, і редактор блимає. Вирішив запуском з --disable-gpu

Але шрифти якісь малі та розмиті. Сам фонт фемілі той само що на VSCodium, розмір той же але виглядає інакше і в очах від нього пливе.
Цей аргумент нічого не вирішує --disable-lcd-text більше в --help не бачу.

Невже я один з цим? Ось така робота на Linux, навіть кодити неможливо з цими обновами: зайшов клієнтові пофіксити баг на пхп і пів дня довбусь так і не вирішив

res2500

• Гість
. vscode чи .config/vscode видаліть, а краще перемістіть чи перейменуйте папку і запустіть по новому

Відсутній ps

• Дописувач
  • **
дякую, щось не додумався - буде світло спробую

UPD. ні, те само. чомусь мені здається, що сусіднім VSCodium я користуюсь до першої його обнови - це до апстріму заїхали якісь "покращення" знов.
« Змінено: 2025-12-27 15:42:26 від ps »

Відсутній yvs115

• Графоман
  • дописів: 273
так з цікавості - а який вам функціонал потребується якщо кодити без використання різних важких studio?
(після появи і підтримки lsp по ідеї звичайних редакторів як нп (n)vim достатньо)

p.s. додам що не маю нічого проти використання того що кому зручно (в тому числі таких важких тулз як studios)

res2500

• Гість
electron працює  через wayland? спробуйте запустити так
code --ozone-platform=x11

Відсутній ps

• Дописувач
  • **
code --ozone-platform=x11теж не допомогло, як і з wayland - те само.

а який вам функціонал потребуєтьсяпросто звик до інтерфейсу за багато років, його додатків і глюків.

в мене щось було схоже в клієнті IRC Halloy - вийшла обнова, а з нею шрифти якісь пожмякані, разраби сказали що то так треба короче всім свербить щось міняти, на макі був інтерфейс на віка, там було концептом не чіпати UI, а тут ось так, на Fedora взагалі першим отримуєш.

до речі, хтось знає хто такий Pavlo Rudy (майнтейнер збірок rpm для vscodium) - інсталився на ноут і полінився білдити з сорсу, "офіційних" збірок для цієї версії нема. питаю, бо не вперше помічаю російський слід в популярному софті. нічого особистого, аудит vscodium я не проводив, але цікаво чи знає його наша спільнота айтішників для початку.
« Змінено: 2025-12-28 05:15:06 від ps »

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
а який вам функціонал потребується
просто звик до інтерфейсу за багато років, його додатків і глюків.
Зрозуміло, хоча всеж відносно функціоналу булоб цікавіше, доречі з nvim+lsp скоріш усього і питань деяких не виникало би - як нп з systemd сервісами набрали би Roo і далі по хінтам від systemd_lsp (та й відносно fonts особливо думати не треба якщо в терміналі вже і так підібрано, з UI нп тільки color-theme сам собі обираю).

Відносно fedora/electron-apps: зазвичай electron-apps і так вже по дефолту оверважкі, тому ще один додатковий прошарок не особливо щось змінить - може спробувати би версію з flatpak.
« Змінено: 2025-12-28 09:49:09 від yvs115 »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3998
  • Програміст
У мене codium працює без проблем після оновлення. :-/
[Fedora Linux]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3998
  • Програміст
так з цікавості - а який вам функціонал потребується якщо кодити без використання різних важких studio?
(після появи і підтримки lsp по ідеї звичайних редакторів як нп (n)vim достатньо)

У codium (VS code) вже досить давно є zen mode (^k z, просто редактор на весь екран), так що там можна якось жити. Якби ще різні дурнуваті попапи не відволікали, поки не попросиш, був би нормальний редактор.
[Fedora Linux]

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
У codium (VS code) вже досить давно є zen mode (^k z, просто редактор на весь екран), так що там можна якось жити. Якби ще різні дурнуваті попапи не відволікали, поки не попросиш, був би нормальний редактор
Це UI без додаткових елементів? Якщо ніякого додаткового функціоналу не додає, то сенс всього того overhead з electron app. (поки зрозумів що відповідь на "чому/длячого" - тому що звичка до конкретної studio)
« Змінено: 2025-12-28 11:13:32 від yvs115 »

Відсутній BeSiDa

• Кореспондент
  • дописів: 188
Це UI без додаткових елементів? Якщо ніякого додаткового функціоналу не додає, то сенс всього того overhead з electron app. (поки зрозумів що відповідь на "чому/длячого" - тому що звичка до конкретної studio)
Сенс той самий, що і оверхеад від застосунку "термінал". Термінал вміє багато різних ескейп-команд виконувати і не тільки, але з того використано зазвичай лише 1%. І весь 99% його оверхеад лише тому що то "частина терміналу" та "не відомо якій з програм то може статися у нагоді". Те саме з Електроном. Він містить (1%) те що потрібно і все інше є другорядним поки не "тупить" :)

Відсутній BeSiDa

• Кореспондент
Разом з ними відлетіла графа, і редактор блимає. Вирішив запуском з --disable-gpu
Це  не вирішення, а відтермінування проблеми.

Але шрифти якісь малі та розмиті. Сам фонт фемілі той само що на VSCodium, розмір той же але виглядає інакше і в очах від нього пливе.
Шрифти чи рендеринг шріфтів?
Може вони замінили бібліотеку рендерінгу, а шрифти ті самі?
Ви робили скріншот до та після та порівнювали зі збільшенням до розміру пікселів (без розмиття пікселів)?

Відсутній ps

• Дописувач
  • **
Цитата
Це  не вирішення, а відтермінування проблеми.
чим не рішення якщо я не ставив пропрієтарних дров і ставити не планую?

в мене нормально пускалась мафія 2 на лікнутому сорсі, отже графіка яка-ні-яка підтримується для пристрою 2011 року, просто не тягне ці новомодні штуки типу Zed. Вдумайтесь! редактор хоче графіку, дожились.

Цитата
Шрифти чи рендеринг шріфтів?
Єслі б ми зналі что ето такоє, но ми нє знаєм что ето такоє (с)

Ось вище давав лінк на схожий сабж після обнови іншої проги, тільки там не Electron а Iced. Суть в тому, що я не знаю що воно хоче: шрифти ніби зменшились і антиаліасинг (зглажування, чи як воно там зветься) якось пожмякав пікселі, очі не вивозять. Пробував масштаб, бумав проскролив випадково, але ні, тупо сімейство шрифта, розмір 1:1 з VSCodium, але виглядає паршиво. Замість роботи на бекенді мушу йти копати фронтенди, бо UI-шникам не сидиться. Поки пересів на VSCodium, VSCode з його копілотом - все одно дніще. Але якщо воно таке офіційне, то зайде скоро в релізи VSCodium, тому це вже точно не рішення.
« Змінено: 2026-01-04 09:46:28 від ps »

Відсутній BeSiDa

• Кореспондент
Вдумайтесь! редактор хоче графіку, дожились.
Вважаєте дивним?? Навіть ВГА і ЦГА були _графічними_ адаптерами :)
Ви ж не про "векторні дисплеї" згадали?

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Вважаєте дивним?? Навіть ВГА і ЦГА були _графічними_ адаптерами :)
Ви ж не про "векторні дисплеї" згадали?
з філософістичної точки зору всі адаптери одночасно є xml дисплеями)