Помітив, що якщо котел вимикається в мороз раптово (при раптовому вимкнені світла) то за 6 годин на -22 вуличної температури перестає розгоратись. На це йде до години часу так, ніби електроніка або просто фізика щось прогріває. Потім котел пускається і працює.
Якщо вимкнути завчасно, в мене таке враження що продувається камера згорання через що не утворюється конденсат в трубі або на форсунках, я не знаю, але тоді він нормально пускається.
Думаю поставити UPS і вимикати руками протягом 5 хвилин, приблизно як це робиться з компом. Але боюсь таке робити бо вже
експерементував включно з нормалізатором і зпалив 40 А запобіжники на внутрішньому контурі стабілізатора. Тобто була комбінація Стаб - UPS - Нормалізатор - Котел.
Чи використовує хтось просто пару UPS - Котел? В мене Proterm Jaguar.
P.S. Про інверторний синус та індукційні турбіни - в курсі, тут питання лише в "продуванні" та охолодженні приладу протягом останніх хвилин його роботи замість аварійного вимикання. Сумніви лише в тому, чи не зпалить воно не розраховану на те електроніку, як зпалило колись нормалізатор НН-300.