Автор Гілка: Газовий котел від комп'ютерного UPS  (Прочитано 235 раз)

Відсутній ps

• Кореспондент
  • дописів: 136
Помітив, що якщо котел вимикається в мороз раптово (при раптовому вимкнені світла) то за 6 годин на -22 вуличної температури перестає розгоратись. На це йде до години часу так, ніби електроніка або просто фізика щось прогріває. Потім котел пускається і працює.

Якщо вимкнути завчасно, в мене таке враження що продувається камера згорання через що не утворюється конденсат в трубі або на форсунках, я не знаю, але тоді він нормально пускається.

Думаю поставити UPS і вимикати руками протягом 5 хвилин, приблизно як це робиться з компом. Але боюсь таке робити бо вже експерементував включно з нормалізатором і зпалив 40 А запобіжники на внутрішньому контурі стабілізатора. Тобто була комбінація Стаб - UPS - Нормалізатор - Котел.

Чи використовує хтось просто пару UPS - Котел? В мене Proterm Jaguar.

P.S. Про інверторний синус та індукційні турбіни - в курсі, тут питання лише в "продуванні" та охолодженні приладу протягом останніх хвилин його роботи замість аварійного вимикання. Сумніви лише в тому, чи не зпалить воно не розраховану на те електроніку, як зпалило колись нормалізатор НН-300.
« Змінено: 2026-02-10 08:53:28 від ps »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 4072
  • Програміст
Re: Газовий котел від комп'ютерного UPS
« Відповідей #1 : 2026-02-10 13:08:12 »
У матері стоїть просто масивний фільтр і котел. Той котел такої проблеми не має. У вас можливо стоїть захист від мерехтіння світла.

Я думав над тим, щоб поставити UPS на котел, навіть купував два різних якихось кілька років тому, але їх виявилося замало для тривалої роботи котла без світла, тому я більше не заморочувався цим питанням. Літій-іонних UPS-ів тоді ще не було за прийнятну ціну.

Для автономної роботи там є грубка і котел на вугілля чи дрова, увімкнутий паралельно до газового котла (в принципі, так робити не можна, але батько зробив так, щоб через крани можна було підключати або один котел або інший).
« Змінено: 2026-02-10 13:09:57 від Володимир Лісівка »
[Fedora Linux]