це ping, яки графічно показує результат останніх 300 пінґів та рахує метрики, які потрібні для телефоністам для оцінки якості звʼязку
Вау, так це й ще власна розробка! Респект - будем пробувать
UPD. а IPv6 він ще не вміє?
Цитатаце ping, яки графічно показує результат останніх 300 пінґів та рахує метрики, які потрібні для телефоністам для оцінки якості звʼязкувідносно реалізації, архітектури, фіч, etc. - майже по всьому достатньо буде зауважень у тих хто використовуватиме якщо то не тільки showcase
У мене немає публічної адреси і порти відкрити я теж не можу для тунеля, тому IPv6 я повноцінно потестувати не можу.
Зауваження вітаються, я передам їх моєму штучному асистенту — він поправить код.
Спробуйте Yggdrasil або Mycelium - вони можуть працювати в оверлеї IPv4 і у вас буде валідний IPv6 у 0200::/7 і 0400::/7 відповідно.
А що буде коли вимкнути провід до вашого провайдера? Чи є там інформація що підключено через що саме? Чи про всі кінцеві точки напише "немає пінгу"? (а також коли затримки та джітер виникли у ВайФай найближчому до вас)
Логіка traceroute та ping дуже подібна, але traceroute вимагає більше прав ніж простий ping, через необхідність встановлення TTL пакетам.
То не проблема коду, це бачення як що і для чого обирається.
Якщо відносно тільки того що напряму до коду можна прив'язати - використання gui незрозуміло для чого (copy-paste відсутній, drag-n-drop відсутній, scrolling відсутній),
пару пунктів з фіч що зразу впадає в очі - l10n embedded то занадто, idn - відсутнє, і багато іншого.
по дефолту: traceroute надсилає udp packets та отримує інфо по трасі з icmp, ping оперує icmp.Додаткові права потребують операції з raw sockets, встановлення ttl - не потребує.
ЦитатаТо не проблема коду, це бачення як що і для чого обирається.Я написав утиліту для пінгування, тобто інструмент, тестер, яку можна запустити, покористуватися, і сховати назад. Я не пишу систему моніторингу. Для системи моніторингу потрібні сервер та сервіс, який запущений постійно, і клієнт для показу результатів.
Копіювання присутнє, але по одному рядку за раз. DnD присутній, але лише для переставляння пінгів. Скролювання присутнє
Вбудовані переклади зручні на Windows, де всеодно gettext немає.
IDN відсутній в DNS, там xn-, які є звичайними іменами
до 300 пінгів (5 хвилин при 1 пінгу на секунду)
Цитатаякщо не брати до уваги розширені можливості, по дефолту: traceroute надсилає udp packets та отримує інфо по трасі з icmp, ping оперує icmp.Ось крейт tracert: https://github.com/shellrow/tracert, який вміє асинхронно пінгувати та трасувати по icmp та UDP, IPv4 та IPv6.
якщо не брати до уваги розширені можливості, по дефолту: traceroute надсилає udp packets та отримує інфо по трасі з icmp, ping оперує icmp.
- проги які надають яку-небудь інформацію і не обмежені критеріями з двох пунктів вищез такої точки зору - прога написана на раст тобто достатньо ресурсоємка як у роботі так і для збирання (не електрон, але всеж важка)малаб бути у третій категорії з фокусом на її додаткових можливостях, тобто їх не описують з фокусом на - утиліта для пінгування
(додатково для цієї категорії - з точки зору секюріті, тут не краще місце для додаткових linux caps чи запуску від рута, це згадалось коли побачив сотні бог-зна яких crates необхідних для проги з цього топіку)
значить не повезло що першим спробував - copy-paste імені хоста для пінгування (спробував скопіювати з іншого терміналу мишею з highlight+middleclick, і через основний clipboard з довгонудним copy-paste), з dnd - передвинути колонки з дата (які до речі без вирівнювання виглядають далеко не кращим чином), scrolling з проскролюванням вправо бо при старті інфо була обрізана з правої сторони.
я не дуже у віндовсах тому не підскажу як там, відносно unix/gettext - уявіть собі той жах щоб проги роздувалися десятками локалізацій збережених у locale/LANG/CATEGORY/domain.mo
ascii representation то інша внутрішня сторона, для користувача важливо щоб набравши нп щось на зразок `ping köthe.de` - працювало
якщо не брати до уваги розширені можливості класичний traceroute надсилає udp пакети (отримує icmp по трасі),відносно можливостей по транспорту з наведеного переліку для того crate - трохи біднувато виглядає, нп у порівнянні з mtr який може працювати з icmp udp tcp (і sctp було навіть додано колись) як в ipv4 мережах так і з ipv6поінт був не в розширеннях, а в базовому дизайні
Цитатазначить не повезло що першим спробував - copy-paste імені хоста для пінгування (спробував скопіювати з іншого терміналу мишею з highlight+middleclick, і через основний clipboard з довгонудним copy-paste), з dnd - передвинути колонки з дата (які до речі без вирівнювання виглядають далеко не кращим чином), scrolling з проскролюванням вправо бо при старті інфо була обрізана з правої сторони.Копіювання по середньому кліку ще не підтримується в egui. Це можна зробити самому, але мені ліньки. Пересування полів статистики — поки не відчув потреби в цьому. Я просто вимикаю непотрібну статистику і у мене все влазить на екран (щоправда екран на моєму нетбуку — 4к, я пізніше спробую як воно виглядає на менших екранах).
Цитатаascii representation то інша внутрішня сторона, для користувача важливо щоб набравши нп щось на зразок `ping köthe.de` - працювалоЗгоден що це зручно, але, як обхідний варіант, можна задати IP-адресу і назву в окремих полях. Я не бачив багато локалізованих сайтів, навіть свого позбувся.
Я не планую робити заміну traceroute, так як вже є trippy, який і так чудово працює. Це заміна для vmping, який написаний лише під Windows.