Автор Гілка: Вийшов OPolyglot v0.1.1: офлайн-перекладач  (Прочитано 27 раз)

Відсутній Олександр Фененко

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • Ubuntu 24.04
Відбувся реліз нової версії українського проєкту OPolyglot (v0.1.1) — швидкого та приватного перекладача, що працює повністю локально. Програма створена для тих, хто цінує безпеку даних та незалежність від хмарних сервісів.

Основні можливості OPolyglot:
    Простий перекладач: Зручний інтерфейс для швидкого перекладу введеного тексту.
    Перекладач екрана: Функція захоплення тексту прямо з екрана (OCR), що дозволяє перекладати інтерфейси програм, PDF-документи або будь-яку іншу область монітора.
    Повна офлайн-робота: Переклад виконується на вашому пристрої без надсилання даних на сторонні сервери.

Що нового у версії v0.1.1:
Головним технічним оновленням цього релізу є впровадження бібліотеки libcurl для завантаження мовних моделей. Це зробило процес підготовки програми до роботи стабільнішим та швидшим, дозволяючи легко додавати нові мови безпосередньо з інтерфейсу.

Доступність:
OPolyglot є кросплатформним і вже доступний для встановлення через популярні формати пакетів:
    Linux: Snap та Flatpak (зручно для більшості дистрибутивів).
    Windows: Класичний інсталятор (opsetup.exe).

Проєкт активно розвивається українським розробником і базується на сучасних технологіях машинного перекладу (Bergamot/Marian NMT) та розпізнавання тексту (Tesseract OCR).

https://opolyglot.sourceforge.io/
« Змінено: Сьогодні о 21:18:02 від Олександр Фененко »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 4105
  • Програміст
Re: Вийшов OPolyglot v0.1.1: офлайн-перекладач
« Відповідей #1 : Сьогодні о 21:12:50 »
Мені найбільше подобається зараз модель Gemma 4 (в режимі міркування) в якості перекладача. Я використовую цю модель в po-tools для автоматичного перекладу повідомлень, і мені нарешті почав подобатися результат. В логах бачу що вона досить часто сушить собі голову над перекладом, деколи по кілька сторінок настрочить поки прийде до якогось результату. Я використовую варіант 26b-xs, який якраз влазить в мої 16Гб відеопамʼяті.
[Fedora Linux]