Автор Гілка: Tributary: GTK4 імплементація Rhythmbox на Rust  (Прочитано 1058 раз)

Відсутній ps

• Кореспондент
  • дописів: 192
    • Мої дописи на DevZone
Давно придивляюсь альтернативу допотопному Rhythmbox. Недавно наткнувся на свіжий проєкт - Tributary.

Власне для юзерів GNOME/Adwaita буде цікавим. В ньому інша організація колекції, наприклад інтеграція MPD, немає рейтингів (може не встигли завезти). З хорошого - нарешті нативна підтримка FLAC, щоправда не знаю, чи підтримується CUE (в Rhythmbox це робиться костилем-плагіном)

Отже, поки клацаємо, ділимось враженнями.

Проєкт: https://github.com/jm2/tributary

« Змінено: 2026-04-22 21:19:44 від Володимир Лісівка »

Відсутній BeSiDa

• Графоман
  • дописів: 348
Re: Tributary: GTK4 імплементація Rhythmbox на Rust
« Відповідей #1 : 2026-04-23 16:55:12 »
Дивно, переписують "те саме на Раст" з метою "зробити безпечнішим" через те що "мова дозволяє (але не гарантує) написання більш безпечних програм", але ... в жодній новині про такий софт немає згадки цієї мети! І через те складається враження якогось фанатизму Растифікації всього :))) Замість того щоб додати "от ми взяли юніт тести з похідної програми і в новій програмі на Расті всі вони успішно пройшли!".
От лише для веб браузерів коли пишуть новий, то кажуть який відсоток веб-тестів їх новий браузер вже пройшов :)

Відсутній Tamer4

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
« Відповідей #2 : 2026-04-23 22:24:58 »
Дивно, переписують "те саме на Раст" з метою "зробити безпечнішим" через те що "мова дозволяє (але не гарантує) написання більш безпечних програм", але ... в жодній новині про такий софт немає згадки цієї мети! І через те складається враження якогось фанатизму Растифікації всього :))) Замість того щоб додати "от ми взяли юніт тести з похідної програми і в новій програмі на Расті всі вони успішно пройшли!".
От лише для веб браузерів коли пишуть новий, то кажуть який відсоток веб-тестів їх новий браузер вже пройшов :)
Ну не знаю, я не пам'ятаю такого зручного плеєра з часів gmusicbrowser. Ще й на gtk4

Відсутній ps

• Кореспондент
  • дописів: 192
    • Мої дописи на DevZone
« Відповідей #3 : 2026-04-24 01:19:29 »
Трішки поклацав і все-одно сиджу на Rhythmbox:

1. не бачу де мені додати звичайний стрім http/icecast
2. не працює контроль в треї сповіщення GNOME
3. якісь нелади з поточним фокусом у списку (в мене 1к годин музики, скролити де я був не реально)

ось вийшов реліз з корекціями, але не ребілдився - чекатиму ще деякий час бо сиро. візуально не погано, нагадує iTunes.

Відсутній Tamer4

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
« Відповідей #4 : 2026-04-24 01:23:20 »
Трішки поклацав і все-одно сиджу на Rhythmbox:

1. не бачу де мені додати звичайний стрім http/icecast
2. не працює контроль в треї сповіщення GNOME
3. якісь нелади з поточним фокусом у списку (в мене 1к годин музики, скролити де я був не реально)

ось вийшов реліз з корекціями, але не ребілдився - чекатиму ще деякий час бо сиро. візуально не погано, нагадує iTunes.
це ж ще тільки альфа версія, навіть не бета 0.4.1