Автор Гілка: Як продавати власні програми в інтернеті?  (Прочитано 1012 раз)

Відсутній xuser13

• Письменник
  • дописів: 506
По–перше, потрібно десь їх зберігати звідки б їх завантажували. По–друге, треба десь розміщати HTML–сторіночки. Поверхневний пошук нічого корисного не дав.
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній BeSiDa

• Графоман
  • дописів: 370
По–перше, потрібно десь їх зберігати звідки б їх завантажували.
По–друге, треба десь розміщати HTML–сторіночки.
Тупо.
У вас відсутнє базове розуміння сучасної системи комерційної взаємодії.
"Програми" продавати неможливо жодним чином. Продавати можна лише "продукт". З чого саме складається "продукт" може бути замінене (одну програму можуть замінити зовсім іншою, яка написана іншою мовою програмування та іншими людьми, а "продукт" залишиться тим самим і (можливо) з тією самою ціною).
Головна частина "продукту" це "інтеграція у суспільство", наприклад, важливим є інформація "на кого подати позов до суду" коли заманеться, а також "хто гарантував що програма не видалить все на компі" (те, що ви назвали не вірним чином "десь розміщувати").
Саме це "продають" (не продають, а видають ліцензію, зазвичай обмежену у часі, наприклад, гра може перестати працювати і про це наразі є дискусія у ЄС) щодо зміни законів. Ваш "продукт" повинен відповідати законам.
Якщо ви все це не вмієте, то наймаєте тих хто все це вміє.

"хтмл" сторіночки не є обов'язковими. Це ви не знаєте що то є "маркетинг" та що таке "ринок" (маркет). Точніше ... хто. Ви самі себе вважаєте "маркетом"? :) Де особисто ви платили за хоч якийсь продукт? От там і "розміщують".
Дехто з маркетплейсів наразі рекомендує робити ролики для Тік-Ток. Не тому що їм подобається ТікТок, а тому що доведено, що є "продажі" після того. Що вам подобається при тому нікого не цікавить.
Тобто там, де є більше людей.

Що саме за програма? Деякі програми не "продають", а "надають доступ" (наприклад, через веб сайт з реєстрацією та підпискою).
У такому разі "захист" надає "браузер".
Гра Дум взагалі відправлялася на дискеті у паперовому поштовому конверті коли ви присилали конверт з вкладеними доларами. Гарантом була "поштова система" (можна подати до суду з проштампованим конвертом як доказом).

Або вивчайте, або продайте себе тим хто це вміє (наприклад, акселераторам стартапів).
Чи почніть з прямих договорів, якщо то програма для бізнесу. Договір, це фіксація "продукту" (саме цей документ важливий, а не "програма" і за нього "платять", а не за "програму"). Та й взагалі, крім "документів" нічого не існує (у тому світі).

Відсутній xuser13

• Письменник
Лікуйся!

Відсутній BeSiDa

• Графоман
Лікуйся!
Дійсно не вмієте отримувати інформацію. Дякую що самі підтвердили :)

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
xuser13
Цитата
По–друге, треба десь розміщати HTML–сторіночки
соціальні мережі, фейсбук сторінка, а не група, інстаграм ... от я наприклад дивлюсь про ремонт DJI дронів і там різні є утиліти що продаються
Цитата
По–перше, потрібно десь їх зберігати звідки б їх завантажували.
так це не проблема в 21 столітті

але цікаво що за програма ? в приват хоч можна написати

Відсутній xuser13

• Письменник
Якщо все так просто, то давайте посилання! В мене 0 грошей. Глянув на Microsoft strore, там хочуть фотку з паспортом.

Відсутній ps

• Кореспондент
  • дописів: 198
    • Мої дописи на DevZone
Цитата
В мене 0 грошей. Глянув на Microsoft strore, там хочуть фотку з паспортом.

Останнім часом популярна тема nostr - там профіль базується на криптопарі, його можна прокачувати репутаційно в соціальних мережах через децентралізовані релеї, а також є різні платформи для торгівлі послугами і товарами, включно з фріланс типу Zaps.

Якщо крипто-дроч не цікава, зайдіть на старий український форум replace.org.ua - там є комерційна дошка і всяке різне, може знайдеться хтось/щось.

Відсутній BeSiDa

• Графоман
Якщо все так просто, то давайте посилання!
Інші зазвичай коли перший раз щось продають, то пробну версію безкоштовно дають (може не містити нічого з комерційної програми а лише щоб показати щось для оцінки людини або обмежену частину комерційної).

Відсутній BeSiDa

• Графоман
Якщо все так просто, то давайте посилання! В мене 0 грошей. Глянув на Microsoft strore, там хочуть фотку з паспортом.
Ні, все складно.
Софт наразі це стадія 2.

Все що завгодно проходить три стадії...
1. вибір (можна обрати що хочеться, але мало з чого вибрати)
2. зовнішній захист (створені структури з людей, які професійно разом захищають від поганого тих, хто не вміє та не знає, вже настільки багато всього, що немає часу на все з того)
3. внутрішній захист (кожен сам особисто може захистити все разом, бо щось знає сам кожен і щось вміє сам кожен)

От софт це стадія магазинів софта (2). Бо вже мало тих, хто готовий займатися вибором (1) і ще мало тих, хто вміє запустити софт у віртуалці, а отже йому пофіг вірус там чи ні (3).

Але магазини спочатку обирали софт за якістю, потім перемкнулися на всяке різне, що не має стосунку до якості коду. Початково то були красиві іконки, а тепер вже дійшло до перевірки паспорта. Коли вони самі вирішили перевіряти паспорт, то це вони самостійно зізналися, шо вичерпали себе і скоро їм всім гаплик (бо можливості перевірити таку кількість нового та апдейтів софту за якістю не мають). Тобто буде більше стадії 3. Можна створити спільноту тих, хто вміє віртуалками користуватися і так перевіряє софт сам.

Головне щоб ті стадії вміли спілкуватися, бо інакше конфлікти захистів (хто кого та як саме захищає).
А ще баланс між "що захищаємо" та "весь інший світ" (кількість того та того), без того такий захисник називається "агресор".
От "людина" й знає "баланс".

Відсутній BeSiDa

• Графоман
Але є таке враження, що з вас хочуть зробити інструмент зла.
Це вам нібито показують "шлях позитиву" (от наприклад, "заробити гроші продажем софту"), але всередині вас діє штука, яка блокує та обливає негативом будь які кроки на тому шляху (то "паспорт" не сподобався, то "грошей немає", то ще щось "все не те"). Це цілеспрямовано, щоб у вас "все не вийшло". А от далі ви обираєте чи "стати людиною", чи вирішити що "всі мудаки та це через них" і піти бити їм морду (тобто успішне перетворення у інструмент якому легко вказати чию саме морду потрібно бити).

Як це перевірити? Порахуйте кількість разів ви написали у цій темі "Дякую" (не мені), наприклад, у вигляді "Дякую за ваш час на відповідь, але мені жодна з частин вашої інформації не знадобилась".
:)

Відсутній xuser13

• Письменник
Ніхто з вас не шарить.

Відсутній res2500

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
якщо код відкритий, сторінка на github
сайт свій, соціальні мережі де відосики типу як exl, як швидко шукати ...
на даний момент я не знаю чи це ВПЗ чи закрите.
F-DROID, Patreon, itch.io, flathub.org

Відсутній BeSiDa

• Графоман
якщо код відкритий, сторінка на github

на даний момент я не знаю чи це ВПЗ чи закрите.
Та він же навіть всю інформацію вже написав, оскільки мова про гроші, то софт закритий, оскільки про мс сторе, то під вінду (про існування емуляторів вінди він не думає, тому про Стім що запускає віндові проги (не тільки ігри) на Лінуксі у СтімДек (там можна перемкнутися у віконний інтерфейс) теж не думає).
А коли почитати коментарі раніше, то є ймовірність, що софт під ВінХП.
Але коли то .НЕТ, то він і на Лінукс під Моно без емулятора запуститься (як Джава).

А те, що йому все не підійшло, означає що до нього не прийшло одразу мільйон користувачів :)))
(а про ТікТок, то інформація від тих, хто заробив мільйони на продажі свого софту... дійсна... вони також здивувалися, самі не фанати ТікТоку, але їм не вірять :))) )

Відсутній BeSiDa

• Графоман
Ніхто з вас не шарить.
О, точно, це друга стадія формування інструменту зла. Далі третя то йти бити морду тим через кого у вас все погано (наприклад, тим хто вам тут такі погані відповіді написав бо ... не шарить ніхто).

У вас 0 грошей! Але "Дякую" у вас необмежена кількість. "Дякую" це валюта нового століття. От якби сказали "Дякую" тим іншим (не мені) хто вам відповів, то вони б вам безкоштовно хостинг невеличкий надали (мабуть). Але вже запізно, бо після того як про це сказати воно вже не працює, треба самому казати і після їх відповіді. А от на іншому форумі іншим людям може спрацювати.

Хоча в нас за інформацію, яка змінила хід думок, поки не дякують та не платять. Тому Україна більшою мірою поки матеріальна культура. Не інформаційна. Дякують тільки за те, що можуть руками взяти. Тому будь-який інформаційний сервіс може роздавати фізичні речі (от як ютуб фізичні кнопки за кожні 100.000 розсилає чи коли за збори призи дають та на кікстартері щось пришлють за фінансовий внесок). Хоча б флешки з копією інформації чи друковані на 3д принтері ку-р коди з лінками присилали :))) Щось символічне та унікальне (як фізичні нагороди, кубки та інше).

Відсутній sv0

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
    • slavik
Цитата
Ніхто з вас не шарить.

Цитата
В мене 0 грошей.

Ти хочеш продавати софт, а я можу/хочу тебе навчити.
Але так як грошей в тебе нуль - то ти мені не цікавий.
Інші люди в цій гілці намагались допомогти. Марно.
Debian Wheezy + Openbox (2016)
Debian Stable + i3 (2017-2026)