Автор Гілка: Dns4eu - DNS в європейській юрисдикції  (Прочитано 315 раз)

Відсутній BeSiDa

• Графоман
  • дописів: 487
Re: Dns4eu - DNS в європейській юрисдикції
« Відповідей #15 : Вчора о 23:09:36 »
як повноціний DNS resolver не вийде.
Ще інколи деякі днс сервери мають звичку віддавати різні іп на ті самі імена для запитів з різних куточків світу (оптимізувати роутінг до найближчих копій серверів та, мабуть, ще й блокувати коли запити не до тих іп з тих напрямків надходять).

Відсутній BeSiDa

• Графоман
  • дописів: 487
« Відповідей #16 : Вчора о 23:21:16 »
Тобто, клієнту(фірмі) вони продавали свою "коробку" з софтвером, яка фільтрувала домени з малвером, фішінгом
Прикольно. Для окремих фірм саме те. Популярно було робити малварь з доданими доменами, які не існували при розповсюдженні, але потім з'являлися і керували. Тобто лог запитів до не інуючих доменів теж важливий іноді. Та повторні запити до тих самих (навіть коли здавалось що повинні були б закешуватись в ос).

Схоже, вони добре на маркетинг грошей кинули, отримали якісь гранти і фінансування від EU.
Навпаки теж працює, коли ЄС хоче щось своє, то спочатку дивиться що вже існує (замість давати гранти на створення з нуля). Інколи змінює закони.

Ото все шо Ви перерахували і використовую:

- фільтрування. шелл скріптом формую списки домен для заміни оригінальної ІР адреси на свою адресу (VM в локальній мережі). Там запущена самописна веб аплікація, шо збирає http запити(url, хедери, дані з POST запитів). Збоку ше tcpdump висить і пише все до pcap файлу (для подального аналізу, якшо потрібно).
Щось цікаве чи дивне зловили з тих запитів? (урл та днс)

Було й таке - малий на лептопі мав вінду для ігор. То був єдиний пристрій на windows. Вже пару місяців на Linux Mint.
Мінт бо для ігор? Інші дистри для ігор запускали? СтімОС?
Андроїд ігри в емуляції?

Відсутній ps

• Графоман
  • дописів: 253
    • Мої дописи на DevZone
« Відповідей #17 : Сьогодні о 01:21:04 »
Лірика: по-нормальному треба поставити локальний сервер, подібно LLM віддавати локальні запити та в мене немає такого диску (і бажання його смалити апдейтами DNS-залежних)
фактично я користуюсь декількома сайтами в Інтернет, які може якось треба буде прописати в hosts і взагалі вимкнути сіє чудо.
сьогодні Веб вже не той, пара застосунків - стеля, інше на альтмережах по IP є.

Відсутній yvs115

• Графоман
  • дописів: 378
« Відповідей #18 : Сьогодні о 11:51:18 »
Цитата
DNS-залежних ... фактично я користуюсь декількома сайтами в Інтернет, які може якось треба буде прописати в hosts і взагалі вимкнути сіє чудо
автомоб-залежні ... алеж фактично я користуюсь кермом авто лише виключно в деяких випадках, і взагалі може якось зняти те кермо і місце вивільниться, а коли може якось треба буде - то зупинився-вийшов-повернув-руцями-колеса-куди-треба тай поїхав.. поки-знову-не-треба-бути-повернути, і взагалі навіщо сіє чудо - кермо автомобільне, пфф...

Цитата
сьогодні Веб вже не той, пара застосунків - стеля, інше на альтмережах по IP є
сьогодні Автоіндустрія вже не тааа.., пара автомобілів - стеля, інше.. а шо інше - замість інших можна юзати трьоколесні-дитячі-самокати чи лісапеди-двоколесні-з-сюрпрайзом, на альтпіхурках за дорогами є
« Змінено: Сьогодні о 16:42:02 від yvs115 »